Съветникът по националната сигурност в Белия дом Джон Болтън заяви

...
Съветникът по националната сигурност в Белия дом Джон Болтън заяви
Коментари Харесай

Джон Болтън: Вашингтон държи отворена врата за преговори с Техеран

Съветникът по националната сигурност в Белия дом Джон Болтън съобщи през днешния ден, че Вашингтон към момента желае да договаря с Техеран макар наложените нови наказания против ирански представители, съобщи Ройтерс.

" Президентът държи отворена вратата за същински договаряния за изцяло и проверимо елиминиране на нуклеарната оръжейна стратегия на Иран, на неговите системи за изстрелване на балистични ракети, на неговата поддръжка за интернационалния тероризъм и друго зловредно държание по света ", сподели Болтън в Йерусалим. " Иран би трябвало просто да влезе през тази отворена врата ", добави той, представен от Българска телеграфна агенция.

Болтън направи това изказване преди началото на срещата си с сътрудниците от Израел и Русия - Меир бен Шабат и Николай Патрушев, която се чака да бъде с съществени тематики Иран и Сирия.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху сподели, че Израел, Съединени американски щати и Русия имат обща - премахване на иранските сили от Сирия. По думите му в случай че това бъде направено, то " ще докара до повече непоклатимост в Близкия изток ". Нетаняху съобщи това на срещата на съветниците по националната сигурност на трите страни, съобщи Асошиейтед прес.

В началото на тристранната среща секретарят на съветския Съвет за сигурност Николай Патрушев се изрече за запазването на суверенитета и териториалната целокупност на Сирия, заяви ТАСС. " Напълно споделям позицията на премиера Нетаняху за това в какво положение би трябвало бъде Сирия в резултат на нашата работа, както той сподели - мирна и сигурна ", съобщи Патрушев и акцентира, че " би трябвало да бъде обезпечен суверенитетът, независимостта и териториалната целокупност на Сирия " и също така Сирия " да подхожда на Устава на Организация на обединените нации ".

Патрушев означи, че е невероятно всички тези цели да бъдат реализирани с един ход и сподели, че че мирните старания би трябвало да бъдат планувани по този начин, че участващите в процеса страни " да бъдат заинтригувани и да вървят към този резултат ".Той установи, че при диалозите му в Йерусалим с представители на Израел и Съединени американски щати са били изразени сходни отзиви по множеството въпроси за бъдещето на Сирия и договарянията с Болтън и Бен Шабат са минали в атмосфера на доброжелателност и при явно предпочитание на страните за реализиране на задачите. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР