Съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан потвърди, че

...
Съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан потвърди, че
Коментари Харесай

САЩ ще доставят на Украйна касетъчни боеприпаси

Съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан удостовери, че касетъчните муниции ще бъдат част от нов пакет от военна помощ за Украйна. Пентагонът включи муниции с двойна приложимост DPICM в листата на оръжията, предопределени за Киев.

Украйна може да получи касетъчни муниции от Съединени американски щати. Асошиейтед прес, базирайки се на свои източници, близки до процеса на взимане на решения, оповестява, че този ход към този момент е утвърден от президента Джо Байдън. Пентагонът споделя, че обмисля разнообразни разновидности за разширение на доставките на оръжия за поддръжка на украинското контранастъпление.

Очевидно става дума за качества, които са значими за всеки вид настъпателни интервенции. Бих желал да отбележа, че руснаците към този момент са употребявали касетъчни муниции в борба, доста от които съгласно известията са имали доста висок % на отвод от гърмеж.

Патрик Райдър
Прессекретар на Пентагона

По-рано американските медии, базирайки се на свои източници, означиха, че Вашингтон е смутен от бавното развиване на украинското контранастъпление.

Законът за задграничната...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР