Съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан е провел

...
Съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан е провел
Коментари Харесай

WSJ: От Белия дом уверили съветник на Путин, че нямат нищо общо с бунта на Пригожин

Съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан е провел телефонен диалог със сътрудника на съветския президент Владимир Путин по интернационалните въпроси Юрий Ушаков след протеста на създателя на ЧВК " Вагнер “ Евгений Пригожин през юни, оповестява американският вестник The Wall Street Journal, представен от " Фокус ".

Разговорът сред Съливан и Ушаков се е провел директно след опита за бунт на " вагнеровците “ от 24 юни. Целта му е била да се предадат уверенията на Вашингтон, че Съединени американски щати не са забъркани в събитията.

" Целта беше Съединени американски щати да се дистанцират от събитията и да се избегне по-нататъшна ескалация “, разяснява източник на редакцията.

На 24 юни бойците на " Вагнер “ поеха контрола над Ростов на Дон и се започнаха да се придвижват към Москва. Бунтът обаче бе сподавен небрежно вследствие на съглашение, подписано с посредничеството на президента на Беларус Александър Лукашенко. То предвиждаше Пригожин да остане в заточение на територията на Беларус.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР