Съветникът по национална сигурност на президента на САЩ Джон Болтън

...
Съветникът по национална сигурност на президента на САЩ Джон Болтън
Коментари Харесай

Путин и Тръмп ще обсъдят Иран

Съветникът по национална сигурност на президента на Съединени американски щати Джон Болтън дефинира Иран като „ стратегически проблем “ в Сирия и анонсира, че американският държавен глава Доналд Тръмп има желание да разиска това с съветския си сътрудник Владимир Путин по време на срещата им в Хелзинки, предава съветската осведомителна организация EA Daily.

В изявление пред американският ефирен канал CBS след визитата си в Москва предходната седмица, Болтън изясни също, че не преглежда оставането на власт на сирийския държавен глава Башар Асад като „ стратегически проблем “ за Съединени американски щати.

В резултат от срещата на върха, администрацията на Съединени американски щати се надява да получи поддръжката на Москва по въпроса за „ извеждането “ на иранските сили от Сирия, означи събеседникът на CBS. Според думите на Болтън, опитите на Асад да добие решаващо предимство в Сирия и да „ разбие тамошната съпротива “ не съставлява кардинален проблем за американската администрация в близкоизточния район, съобщи във вторник телевизионния канал Al Arabiya.

„ Има опция да се проведат необятни договаряния за извеждането на иранските сили от Сирия и изпращането им назад в Иран, което ще бъде забележителна крачка напред “, съобщи съветникът на Тръмп. „ Не мисля, че Асад е стратегически проблем. Смятам обаче, че подобен е Иран. И то освен тяхната стратегия за създаване на нуклеарно оръжие, а също огромната поддръжка, която оказват на интернационалния тероризъм и екстремистките сили в Близкия Изток “, изясни Болтън.

Той добави още, че въпросът за иранското наличие в Сирия ще бъде „ разискван обширно " на срещата сред Тръмп и Путин в столицата на Финландия – Хелзинки, която би трябвало да се състои на 16 юли, съобщи Епицентър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР