Съветникът от МО Мустафа Емин, който беше обвинен от Пирогов

...
Съветникът от МО Мустафа Емин, който беше обвинен от Пирогов
Коментари Харесай

Мустафа Емин отрече да е използвал служебното си положение, за да прегледат детето му с приоритет

Съветникът от МО Мустафа Емин, който беше упрекнат от " Пирогов " в надменно държание по отношение на лекарите и медицинските сестри, приели детето му, отхвърли внушенията и настоя за инспекция по случая както от лечебното заведение, по този начин и от Министерство на здравеопазването.

След като в позиция нощес той дефинира като " нечовешко " държанието да искаш някое дете, изключително в тежко положение да излезе, с цел да одобряват за лекуване твоето, Емин описа своята версия на случилото се пред Нова ТВ.

„ Отричам внушенията, които се настояват ”, съобщи Емин.

„ Нечовешко е да искаш да излезе дете от болничното заведение, с цел да одобряват твоето. Това е подстрекателство, което не мога да приема, то опонира на обективната действителност, повтори Емин и изясни какво си съгласно него се е случило.

" Двама доктори ми обясниха добре, за какво в незабавното би трябвало да стоим 4 часа. Толкова бях впечатлен от описа на доктора, че му стиснах ръката. Каза ми, че другото дете е в доста тежко положение и в случай че вкарат и моето, то ще види в прилежащата операционна друго дете, което е в доста тежко положение ”, описа Емин.

Относно здравната сестра, която описа във Фейсбук за случая, Емин съобщи, че тя не е била очевидец на обстановката. Видял я е за по-малко от минута, когато се е върнал за документите. „ Тя преразказва нещо, което е чула отнякъде. Възможно е да не е била добре осведомена, малко да е преувеличила ”, сподели Емин.

Емин изрично отхвърли внушението, че се е опитвал да се възползва от служебното си състояние ", с цел да одобряват детето му с приоритет.

Споменал името на министъра на опазването на здравето в напълно различен подтекст.

„ Първият път, когато една от лекарките ми изясни, за какво е толкоз мудна процедурата. И аз й споделих, че това би трябвало да стигне до хората, които вземат решения, с цел да улеснят процедурата. Вторият път, когато един от лекарите ми сподели, че е другар с министъра. Аз му споделих да му каже за какво е мудна системата ”, сподели Мустафа Емин.

„ Когато си потеглих, дамата ме попита за моето име. Аз нямам какво да укривам ”, продължи Мустафа Емин.

„ Като напишете Мустафа Емин в обществените мрежи, не са доста хората в България, които се споделят Мустафа Емин. След това е имало време да изчислят заслужава ли си да бъде нападнат. Има ли политическа логичност в това да нападаме този човек. Всичко това са спекулативни неща, които би трябвало да бъдат открити от инспекция. Тази инспекция би трябвало да бъде на „ Пирогов ” и на инспектората към Министерството на здравеопазването. Резултатите от тази инспекция би трябвало да бъдат оповестени обществено ”, изиска Емин.

„ Истината е, че не съм се опитал по никакъв метод да се възползвам от служебното си състояние ”, безапелационен е той.

Детето е бебе и в този момент е добре, изясни Емин. Пред Нова ТВ той изясни, че доктор е разказал, че в противошокова зала има дете в тежко положение и това може да е стресиращо за неговото дете, по тази причина е по-добре да обработят раната.

Когато му обяснили за какво се чака толкоз, той е споделил, че това би трябвало да стигне до министъра на опазването на здравето.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР