Съветникът на военния министър Мустафа Емин подаде оставка - цяла

...
Съветникът на военния министър Мустафа Емин подаде оставка - цяла
Коментари Харесай

ЕВРИКА: Мустафа Емин подаде оставка

Съветникът на военния министър Мустафа Емин подаде оставка - цяла седмица, откакто стана ясно, че си е разрешил да сплашва лекари в незабавния институт " Пирогов " и след серия обвинявания и извъртане, в това число пред кореспондент на Lupa.bg.  

Емин постъпва със сина си и брачната половинка си преди седмица в болничното заведение, тъй като детенцето се е блъснало неприятно в региона на главата и кърви. Емин се постанова да чакат 4 часа за няколко шева, което подвига градуса на напрежението и политикът звъни неколкократно на звънеца на шокова зала.

Междувременно стана ясно и че е претендирал имената на медицинския екип в " Пирогов ", с цел да му послужели пред здравния министър проф. Христо Хинков. Наложиха се няколко инспекции и снемане на писмени показания от пироговци, които бяха пратени и на МО шефа, и на отрасловата му комисия в Народно събрание, и на здравната - под председателството на проф. Костадин Ангелов. Едва, откакто стана ясно, че фактически Емин е превишил правата си като пациент, той разгласи, че си потегля от поста.

Пред медията ни в деня, в който " Пирогов " разгласява информация за екшъна пред противошокова зала в детското поделение на болничното заведение, с цел да го помоли за коментар и да изложи личната си версия, Мустафа Емин опита да излъже, че не става въпрос за него. И назова проблема " клюка ". 

" Подавам оставка от позицията консултант в политическия кабинет на министър Тагарев, с цел да се приключи офанзивата против него и държавното управление. Ще защитя името и достолепието си с доказване на истината за връзката ми с личния състав в болница Пирогов в съда,

като съм признателен за помощта на лекарите и сестрите и не одобрявам обвиняванията и внушенията от постове и вътрешни инспекции. „ Замразявам “ присъединяване си в Националния съвет на " Да България " значимо е инспекцията да бъде безпристрастна.

Благодаря на поддръжката от фамилията ми, другари, сътрудници и стотици български жители, които ценят истината и човешкото достолепие и не одобряват метода на моето очерняне.

С опита си от тази осведомителна офанзива против мен желая да предупредя, че този напън ще нараства и разрушава доверието, ще опълчва и предизвика експанзия – дано дружно се противопоставим на тази опасност ", написа Емин във фейсбук профила си.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР