Съветникът на Тодор Тагарев обаче отрича да е искал да

...
Съветникът на Тодор Тагарев обаче отрича да е искал да
Коментари Харесай

Мустафа Емин проговори са скандала в Пирогов, само два пъти споменал министъра

Съветникът на Тодор Тагарев обаче отхвърля да е желал да се вади дете от противошокова зала, с цел да влезе неговото

Два пъти съм загатнал „ министъра ”. Първият път, когато една от лекарките ми изясни, за какво е толкоз мудна процедурата и аз й споделих, че това би трябвало да стигне до хората, които вземат решения, с цел да улеснят процедурата. Вторият път е, когато един от лекарите ми показа, че е другар с министъра, а аз му отговорих да му каже за какво е мудна системата. Това разкри съветникът на министъра на защитата Тодор Тагарев - Мустафа Емин пред Нова телевизия. 

Той отхвърли обвиняванията против него, че е вдигал скандал и е заплашвал лекари в „ Пирогов ”.

Според поста във Facebook на здравната сестра Неда Диманова обаче Мустафа Емин е дошъл с детето си и упорствал то да бъде признато преди по-неотложни случаи. Искането му било лекарите да извадят дете от Противошокова зала и да одобряват неговото, което по думите на здравната сестра е било с дребна рана. 

От „ Пирогов ” излязоха с позиция. „ Всяка форма на експанзия е неприемлива, пречи на естествения темп на работа и е в ущърб, както на пациентите, по този начин и на медицинските екипи ”, се споделя в позицията.

„ Тъжно е, когато обществени лица дават неприятен образец с нападателно отношение и пренебрежение към здравното съсловие и структури ”, се споделя в позицията.

От Министерството на защитата, където Емин е консултант, обясниха за Нова телевизия, че ревизират истинността на изказванията и едвам тогава ще работят.

От „ Да, България ”, от чиито редици идва Мустафа Емин, са сезирали Националната контролна комисия на партията и декларират, че не толерират надменно държание и корист с властови позиции.

В предаването „ Здравей, България ” Мустафа Емин описа напълно друга история за случилото се.

„ Съпругата ми звънна, че детето е паднало и си е блъснало челото в ръба на масата. Отиват в поликлиниката в „ Люлин ”. Оттам ги препращат в „ Пирогов ”. Наредихме се както е общоприетата процедура. За съвсем 4 часа минахме през 4 кабинета. Имахме няколко диалога с докторите. Направиха на детето 7-8 шева на челото. Дадоха ни и документите. Върнах се да ги взема, тъй като се оказа, че от 5, съм взел единствено един. Върнах се до кабинета да ги взема. На излизане ме попитаха по какъв начин е името ми. Представих се, не споделих от кое място съм. След това излезе обявата на тази госпожа ”, съобщи Емин.

„ Отричам внушенията, които се настояват ”, съобщи Емин.

„ Нечовешко е да искаш да излезе дете от болничното заведение, с цел да одобряват твоето. Това е подстрекателство, което не мога да приема, то опонира на обективната действителност. Двама доктори ми обясниха добре, за какво в незабавното би трябвало да стоим 4 часа. Толкова бях впечатлен от описа на доктора, че му стиснах ръката. Каза ми, че другото дете е в доста тежко положение и в случай че вкарат и моето, то ще види в прилежащата операционна друго дете, което е в доста тежко положение ”, описа Емин.

Относно здравната сестра, която описа във Facebook за случая, Емин съобщи, че тя не е била очевидец на обстановката. Видял я е за по-малко от минута, когато се е върнал за документите. „ Тя преразказва нещо, което е чула отнякъде. Възможно е да не е била добре осведомена, малко да е преувеличила ”, сподели Емин.

Никога не е ставал въпрос да се вади дете от противошокова зала, с цел да влезе неговото по-бързо, безапелационен е Емин.

„ Нито веднъж не съм загатнал името на министъра на опазването на здравето, нито веднъж не съм се показал като консултант на министъра на защитата ”, сподели Мустафа Емин.

„ Когато си потеглих, дамата ме попита за моето името. Аз нямам какво да укривам ”, продължи Мустафа Емин.

„ Като напишете Мустафа Емин в обществените мрежи, не са доста хората в България, които се споделят Мустафа Емин. След това е имало време да изчислят заслужава ли си да бъде нападнат. Има ли политическа логичност в това да нападаме този човек. Това са всичко спекулативни неща, които би трябвало да бъдат открити от инспекция. Тази инспекция би трябвало да бъде на „ Пирогов ” и на инспектората към Министерството на здравеопазването. Резултатите от тази инспекция би трябвало да бъдат оповестени обществено ”, изиска Емин.

„ Истината е, че не съм се опитал по никакъв метод да се възползвам от служебното си състояние ”, безапелационен е той.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР