Съветникът на Ред Бул във Формула доктор Хелмут Марко е

...
Съветникът на Ред Бул във Формула доктор Хелмут Марко е
Коментари Харесай

Доктор Марко: Още никой не се е доближил до Ред Бул

Съветникът на Ред Бул във Формула лекар Хелмут Марко е на мнение, че задатъкът на международните първенци в борбата за купата този сезон се е нараснал в последните надпревари, защото преследвачите на водача непрекъснато се сменят.

Ред Бул започва сезона с 7 победи в първите 7 надпревари, като остави Астън Мартин, Ферари и Мерцедес да се борят главно за третото място на подиума. Най-често тази позиция заема Фернандо Алонсо от Астън Мартин, който стартира акцията с четири подиума в първите пет надпревари, само че даже и той е на 70 точки от лидера в класирането Макс Верстапен.

За второто място в класирането на конструкторите върви доста оспорвана борба, като там главният преследвач на Ред Бул се сменя постоянно, а след Испания тази роля пое Мерцедес, с помощта на съществено ревизирания W14. И по тази причина лекар Марко счита, че борбата на Мерцедес, Астън Мартин и Ферари единствено оказва помощ на Ред Бул.
 Хорнър: Чеко може да се успокои, откакто изостана от Макс Хорнър: Чеко може да се успокои, откакто изостана от Макс
„ Подобренията и измененията по колите на нашите противници донесоха единствено смяна в тяхното класиране – изясни някогашният водач пред австрийската телевизия OE24. – Не желая да съм нахален, само че ще кажа следното: В реалност те не са по-близо до нас, просто се редуват в това кой да заема второто място. Това е добре за нас, тъй като с всяко съревнование задатъкът ни в класирането става все по-голям. ”
 Може ли Ред Бул да уволни Перес? Може ли Ред Бул да уволни Перес?
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР