Съветникът на Ред Бул във Формула 1 доктор Хелмут Марко

...
Съветникът на Ред Бул във Формула 1 доктор Хелмут Марко
Коментари Харесай

Доктор Марко: Наказанието не отнема от успеха на Перес

Съветникът на Ред Бул във Формула 1 лекар Хелмут Марко разяснява успеха на Серхио Перес в Гран При на Сингапур в неделя, както и представянето на международния първенец Макс Верстапен, чийто спортен уикенд стана жертва на неговите и на отбора неточности.

“Щеше да е безумно, в случай че Серхио го бяха санкционирали с 10 секунди - внезапно изясни лекар Марко. - Но наказването не лишава нищо от триумфа на Перес и не въздейства на обстановката в шампионата. Той направи чудесно съревнование, в което основният миг беше стартът. След това той устоя на натиска на Леклер и кара доста решително. ”

Марко, несъмнено, побърза да оспори правилото, поради което беше осъден Перес.
 Перес изясни за какво е бил осъден Перес изясни за какво е бил осъден
“Дали е удачно да се санкционира водач, който не е спазил оптималното разстояние от 10 дължини на колата зад колата на сигурността при неприятно време - попита Хелмут. - Нашият отбор управител Джонатан Уитли, който е доста умел незабавно сподели, че оптималното наказване, което може да получи Серхио е 5 секунди. ”
 Серхио Перес бе осъден, само че резервира успеха си от Гран При на Сингапур Серхио Перес бе осъден, само че резервира успеха си от Гран При на Сингапур
Доктор Марко разяснява и представянето на международния първенец Макс Верстапен, който не съумя да вземе полпозишъна в събата поради неточност на отбора и се отхвърли от две обиколки, в които беше постигнал най-хубави браншове.
 Макс: Трябва да мога да подлагам на критика Ред Бул за грешките Макс: Трябва да мога да подлагам на критика Ред Бул за грешките
“Уикендът не беше по никакъв начин празничен за Макс - призна някогашният водач. - В петък той не беше удовлетворен от настройките на колата, в събота в квалификацията се получи тази сложна обстановка. В неделя проблемите продължиха - задейства се погрешен режим на старта, след това той позволи неточност при офанзивата си против Ландо Норис и отново изостана. Макс искаше да вземе доста повече от вероятното в това съревнование, само че още след старта стана ясно, че няма по какъв начин да стане. ”

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР