Съветникът на Ред Бул доктор Хелмут Марко се обяви срещу

...
Съветникът на Ред Бул доктор Хелмут Марко се обяви срещу
Коментари Харесай

Доктор Марко видя заговор на Мерцедес и ФИА

Съветникът на Ред Бул лекар Хелмут Марко се разгласи против „ манипулативните трикове ”, които се ползват от ФИА, с цел да се ограничи мощния старт на сезона на международните първенци. Пилотите на Ред Бул завоюваха първите пет надпревари за 2023, а Макс Верстапен и Серхио Перес са единствените действителни кандидати за международната купа.

Доктор Марко подлага на критика скъсяването на DRS-зоните, което беше приложено както в Баку, по този начин и в Маями през миналия уикенд. В Баку това докара до по-малко изпреварвания и по-скучно съревнование, само че в Маями се получи забавна конкуренция с доста офанзиви.

Най-силната страна на RB19 този сезон е оптималната скорост на вършиме с задействана DRS-система и лекар Марко е убеден, че скъсяването на DRS-зоните е ориентирано тъкмо против представянето на Ред Бул.
 Макс след освиркванията: Тук съм, с цел да надвивам Макс след освиркванията: Тук съм, с цел да надвивам
„ Изпреварванията постоянно са били сложни, само че изключително, когато DRS-зоните са по-къси. А ние знаем какво става в последните надпревари – изясни лекар Марко пред Motorsport-Magazin. – Вярвам, че това се прави, с цел да се понижи преимуществото на Ред Бул. Трябва да спрем с тези манипулативни трикове. Странно е, че тъкмо Мерцедес се оплакват и желаят по-къси зони. ”
 Хорнър: Нямаше значение с какви гуми ще започва Макс Хорнър: Нямаше значение с какви гуми ще започва Макс
И лекар Марко показва, че не е не запомнил превъзходството на Мерцедес от близкото минало.
 Нидерландски вестник: Перес не става за първенец Нидерландски вестник: Перес не става за първенец
„ Години наред Мерцедес разполагаха с мотор, който превъзхождаше всички останали и те бяха доста по-напред от конкуренцията спрямо това къде сме ние в този момент – добави някогашният водач. – След това те направиха слаба кола за две години подред и се оплакват от всичко, може би би трябвало да се концентрират върху колата си. ”

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР