Съветникът на посолството на Украйна в България Татяна Недялкова оправи

...
Съветникът на посолството на Украйна в България Татяна Недялкова оправи
Коментари Харесай

Съветникът на посолството на Украйна в България благодари за грижата към украинските граждани в Бургаско

Съветникът на посолството на Украйна в България Татяна Недялкова оправи признателност от името на дипломат Виталий Москаленко за помощта, която институциите в Бургас оказват на нуждаещите се украински жители, оповестиха от Община Бургас.

На работната среща в Община Бургас участваха кметът, регионалният шеф Стойко Танков, шефът на ОДМВР старши комисар Калоян Калоянов, началникът на РУО инж. Виолета Илиева, Пенка Кирилова – представител на Инспекцията по труда, Виолета Радева – шеф на БЧК Бургас, почетният консул на Украйна в Бургас Димитър Караненов.

Участниците в срещата разискаха проблемите, свързани с консолидираното на украинските жители касаещи образованието на децата им и реализацията на родителите на трудовия пазар в България.

Стана ясно, че към 98 % от пристигналите в Бургас са декларирали предпочитание да придобият статут за краткотрайна протекция. Част от хората са наели частни квартири, други са настанени в хотели по Черноморието, а към 130 човека- най-вече майки с деца са приютени в общински спешни центрове и бази.

Вече има записани деца в занималните, проведени от Община Бургас, обезпечава се грижа и за деца с увреждания в профилирания център в Приморски парк. С всеки минал ден се усилва листата на родителите, които записват децата си в школи по изкуства и спорт в града. От началото на седмицата, Община Бургас е осигурила и образование по български език за възрастни, което се реализира в спешния център в " Меден рудник “. Медицински съвещания се обезпечават в общинските поликлиники, както и в Комплексния онкологичен център.

Представители на държавните институции срещнаха съветника на украинското посолство и почетния консул с работата на Областния спешен щаб, както и с дейностите, които всекидневно се правят на територията на Бургаска област. Те са свързани с регистрацията и улеснението на престоя на украинските жители в района, както и за по- бързата им обществена акомодация.

Съветник Недялкова насочи откровени благодарности към жителите на Бургаска област за проявеното хуманно отношение и човешка съпричастност към ориста на хилядите украински жители, намиращи се в района.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР