Съветникът на канцеларията на президента на Украйна Михаил Подоляк отрича

...
Съветникът на канцеларията на президента на Украйна Михаил Подоляк отрича
Коментари Харесай

Киев отрича да е замесен в убийството на Дария Дугина

Съветникът на канцеларията на президента на Украйна Михаил Подоляк отхвърля присъединяване на Киев във гърмежа на колата на журналиста и политолог Даря Дугина в Москва.

„ Подчертавам, че Украйна, несъмнено, няма нищо общо с това “, цитира думите му в неделя украинското издание Liga.net.

По-рано през днешния ден се появи информация, че Land Cruiser Prado се е взривил покрай село Болшие Вяземи. Загинала е шофьорката, която е била в колата. Ръководителят на съветското публично придвижване " Хоризонт " Андрей Краснов, който е бил осведомен със починалия, удостовери пред ТАСС, че жертвата е Дария Дугина. Колата се взриви на автомагистрала Можайск, когато тя се движеше от " Фестивала на традицията ". Според Краснов колата принадлежи на бащата на Дария, държавник Александър Дугин.

" Да, доста тежко събитие, познавах Дария персонално. Даша пристигна на едно огромно дискусионно събитие, тъй като " Традиции " е фестивал, само че не в класическата си форма, а е полемика за настоящите трендове в културната, музикалната, филмовата, литературната сфера. Аз самият бях там ", сподели Краснов. " Близо до село Болшие Вяземи е избухнала експлозия, колата се е запалила незабавно, напълно е била обхваната от пламъци, тя е изгубила надзор, тъй като е карала с висока скорост и е изхвърчала на отсрещната страна на пътя ", споделя Краснов.

Пресслужбата на Следствения комитет на Руската федерация заяви, че убийството на Дугина е планувано и е поръчково.

Версията за украинската диря в този случай беше изказана по-рано от ръководителя на Донецката национална република Денис Пушилин и члена на основния съвет на военно-гражданската администрация на Запорожка област Владимир Рогов. 

Междувременно обединеното кралство заяви, че се допуска, че в колата е било сложено взривно устройство. Източник от правоохранителните органи споделя, че незнайни хора са конфигурирали взривно устройство на автомобила по време на фестивала - колата е била на паркинг, отворен за всички. Също по този начин правоприлагащите органи споделят, че на входа на имението е имало екип на КАТ, инспекторите по придвижването са регулирали трафика. 

Криминалисти и следователи, взаимно с бомбени специалисти не престават огледа на местопроизшествието. Според резултатите от експертизата ще бъдат назначени експертизи, в това число съдебномедицинска, взривни, молекулярно-генетични.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР