Съветникът на британския премиер Борис Джонсън по етични въпроси Лорд

...
Съветникът на британския премиер Борис Джонсън по етични въпроси Лорд
Коментари Харесай

Съветникът по етика на Борис Джонсън подаде оставка заради Партигейт

Съветникът на английския министър председател Борис Джонсън по етични въпроси Лорд Гайд подаде оставка , оповестява Би Би Си.

Това се случи, откакто по-рано бе показал, че има изцяло " легален въпрос " по отношение на това дали министър-председателят е нарушил министерския кодекс

Лорд Гайд не изясни за какво напуща поста си, който пое през април, само че съобщи, че това е " вярната " стъпка.

Неговият предходник - сър Алекс Алън, подаде оставка през 2020 година, откакто Джонсън не почете заключенията в отчета му за хипотетичен тормоз от страна на министъра на вътрешните работи Прити Пател на нейни чиновници.

От своя страна, б ританското държавно управление заяви, че е " ненадейно " от решението на лорд Гайд.
 За някои политици от Европейски Съюз провалянето на Борис Джонсън би било
За някои политици от Европейски Съюз провалянето на Борис Джонсън би било " добра вест "

Други считат, че замяната му с различен член на Торите няма да промени нищо

Въпреки че сме разочаровани, ние благодарим на лорд Гайд за неговата социална активност, съобщи представител на кабинета. Той също не уточни причина за оставката, само че съобщи, че лорд Гайд е бил помолен тази седмица " да даде съвет по сензитивен търговски въпрос от народен интерес, който преди този момент е имал междупартийна поддръжка. Не е било взето решение в очакване на този съвет ".

Източник от " Даунинг стрийт " разяснява пред Би Би Си, че оставката на лорд Гайд е била " цялостна изненада и тайнственост " за премиера.

От своя страна, водачът на демократичните демократи Уенди Чембърлейн направи следния коментар " Когато и двамата съветници по нравственос на Борис Джонсън са напуснали, явно е, че той е този, който би трябвало да си отиде ".

Джонсън се сблъска с редица апели от опозицията и от личната си партия да подаде оставка поради така наречен скандал " Партигейт ", откакто вътрешно следствие откри, че той и негови чиновниците са се наслаждавали на купони с алкохол в нарушаване на строгите ограничаващи ограничения, постановени от английското държавно управление.

Първоначално министър председателят отхвърли да е имало незаконни празненства и увери, че всички правила са спазени. Впоследствие обаче той само че отхвърли да подаде оставка, заявявайки, че умишлено не е направил каквито и да било нарушавания.
 Джонсън оцеля след вота на съмнение Обновена
Джонсън оцеля след вота на съмнение

Но бъдещето му наподобява нестабилно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР