Съветникът на американския президент Доналд Тръмп по въпросите на националната

...
Съветникът на американския президент Доналд Тръмп по въпросите на националната
Коментари Харесай

САЩ няма да допуснат руска намеса на междинните избори през ноември

Съветникът на американския президент Доналд Тръмп по въпросите на националната сигурност, Джон Болтън, съобщи че е предизвестил секретаря на Съвета за сигурност на Русия, Николай Патрушев, страната му да не се меси в междинните избори в Съединени американски щати през ноември, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

След диалози с Патрушев в Женева Болтън сподели, че въпросът за намесата е попречил да се одобри заключителна обща декларация на двете страни. " Ясно заявих, че няма да поносим вмешателство на изборите тази години и сме готови да предприемем нужните стъпки да предотвратим това ", означи на конференция той.

Болтън сподели, че в диалозите с Патрушев е било разисквано и поетапното евакуиране на Иран от Сирия. Съединени американски щати желаят иранските войски да изоставен Сирия, само че Вашингтон отхвърля съветския проект за обвързване на този развой с американски отстъпки, съобщи Болтън, представен от ДПА.

Патрушев предложи Съединените щати да се откажат от петролното ембарго против Иран, планувано за ноември, в подмяна на ограничение на територията на иранското военно наличие в Сирия, сподели американският представител. " Ние отхвърлихме това предложение преди, отхвърлихме го и през днешния ден. Санкциите остават, това е изрично ", акцентира Болтън.

Патрушев разгласи, че Русия и Съединени американски щати са се споразумели да възстановят каналите за връзка сред съветските и американските министерства на защитата и на външните работи, както и сред началник-щабовете на двете страни.

Разговорите сред Болтън и Патрушев продължиха повече от пет часа, отбелязва ТАСС.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР