Съветничката от Кауза Пловдив Румяна Толова внася питане до кмета

...
Съветничката от Кауза Пловдив Румяна Толова внася питане до кмета
Коментари Харесай

Въпрос към кмета на Пловдив: Има ли съветници в комисиите за две обществени поръчки?

Съветничката от Кауза Пловдив Румяна Толова внася запитване до кмета Здравко Димитров включени ли са общински съветници в комисиите за публичните поръчки за обновлението на Небеттепе и за изглаждането на детски ясли и гради по порграма „ Региони в напредък “. За включването на съветници в тези комисии има решения на Общинския съвет.
Ето цялостният текст на запитване на Толова:
ПИТАНЕ
ОТ
РУМЯНА ТОЛОВА
общински консултант от ППГОС „ КАУЗА ПЛОВДИВ “
УВАЖАЕМИ Г-Н ДИМИТРОВ,
Като общински консултант съм определена с поддръжката на жителите на гр. Пловдив и не отстъпвам и пазя техните ползи. Настоящото запитване е по отношение на решение Nº 177, взето с протокол Nº 11 от 22.07.2020г. за план „ По крепостните стени на Филипопол “, по Приоритетна ос 6: „ Регионален туризъм “ в границите на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020г. и решение Nº 193, взето с протокол Nº 12 от 05.08.2020 година за взимане на решение за увеличение цената на личния принос в бюджета на план „ Образователна инфраструктура – създаване и възобновяване на учебни заведения, детски градини и ясли в град Пловдив “, съфинансиран по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година за довеждане докрай на втория стадий „ Многофункционална зала с басейн, топла връзка, с прилежащата им инфраструктура и отвесна планировка “ на обект: „ Основен ремонт и реорганизация, внедряване на ограничения за енергийна успеваемост, реорганизация и благоустрояване на прилежащото дворно място на СОУ „ Любен Каравелов ” – постройка 1, ул. „ Лютиче ” №2, УПИ I -училище, кв.445 по проекта на Първа градска част север, град Пловдив “.
Според решение Nº177, взето с протокол Nº 11 от 22.07.2020г., т.3, се разпорежда на Кмета на община Пловдив в комисията по подготовка и осъществяване на процедурите по Закон за обществените поръчки да включи по един общински консултант от политически представителните групи на общинските съветници, посочен от управленията им и един нечленуващ в група общински консултант.
 Масово пращат вируси от сякаш възложители на публични поръчки Масово пращат вируси от сякаш възложители на публични поръчки
Масово български компании, участници като реализатори по публични поръчки, получават на мейлите си вируси, изпратени от сякаш възложители....
Според решение Nº 193, взето с протокол Nº 12 от 05.08.2020 година: т. 3. Възлага на Кмета на община Пловдив в комисията по Закон за обществените поръчки да включи по един общински консултант от политически представителните групи на общинските съветници, посочен от управленията им и един нечленуващ в група общински консултант, посочен от Председателя на Общински съвет – Пловдив.
В тази връзка, на съображение член 80 ал.1 и чл.81 ал.2 от Правилника за организацията и активността на Общински съвет – Пловдив, апелирам да получа вербален и писмен отговор на идната сесия на Общинския съвет на следните въпроси:
1. На какъв стадий са публичните поръчки по план „ По крепостните стени на Филипопол “, по Приоритетна ос 6: „ Регионзлен туризъм “ в границите на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020г. и публичната поръчка за главен ремонт и реорганизация, внедряване на ограничения за енергийна успеваемост, реорганизация и благоустрояване на прилежащото дворно място на СОУ „ Любен Каравелов ” – постройка 1, ул. „ Лютиче ” №2, УПИ I -училище, кв.445 по проекта на Първа градска част север, град Пловдив “?
2. Включени ли са общински съветници в комисиите по осъществяване, оценка и класиране на следните публични поръчки:
o по план BG16RFOP001-6.002-0014 „ По крепостните стени на Филипопол “, по Приоритетна ос 6: „ Регионален туризъм “ в границите на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020г.?
 Реалността социална поръчка: В България всички състезания, които нарушават изискванията, печелят Реалността " социална поръчка ": В България всички състезания, които нарушават изискванията, печелят
Обществените поръчки в България от дълго време са тематика на доста съществени полемики и рецензии поради непрекъснатите подозрения, че има нещо нагласен...
o Обществена поръчка Nº 18ДГ755/ 21.08.2020 година по план „ Образователна инфраструктура – създаване и възобновяване на учебни заведения, детски градини и ясли в град Пловдив “, съфинансиран по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година?
3. Ако не са включени, каква е повода да не бъде спазено решение на Общинския съвет?
4. Кои са упълномощените лица да назначат комисиите и да проведат следните публични поръчки:
o по план BG16RFOP001-6.002-0014 „ По крепостните стени на Филипопол “, по Приоритетна ос 6: „ Регионзлен туризъм “ в границите на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020г.?
o Обществена поръчка Nº 18ДГ755/ 21.08.2020 година по план „ Образователна инфраструктура – създаване и възобновяване на учебни заведения, детски градини и ясли в град Пловдив “, съфинансиран по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година?
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР