Съветничката на британския премиер Борис Джонсън Алегра Стратън подаде оставка

...
Съветничката на британския премиер Борис Джонсън Алегра Стратън подаде оставка
Коментари Харесай

Оставки във Великобритания след скандала с коледните партита

Съветничката на английския министър председател Борис Джонсън Алегра Стратън подаде оставка след абсурда с празненствата по време на наложените в страната локдауни, съобщи " Ройтерс ".

" Моите забележки наподобява бяха възприети като омаловажаване на правила, които хората правеха всичко допустимо, с цел да се спазят. Това в никакъв случай не е било моето желание. Ще скърбя за тези забележки до края на дните си ", сподели разплакана Стратън пред кореспонденти пред дома си. Разбирам гнева и разочарованието, които изпитват хората. На всички вас, които загубихте близки, които претърпяха непоносима самотност и които се борихте за бизнеса си - в действителност скърбя и този следобяд предлагам оставката си на министър-председателя . "
 Джонсън се извини за абсурда с коледни празненства на негови чиновници
Джонсън се извини за абсурда с коледни празненства на негови чиновници

Тържествата са се провели по време на локдаун

Припомняме, че Британският министър-председател Борис се смеят и майтапят във връзка празненство на " Даунинг стрийт " 10 по време на миналогодишния локдаун, когато сходни събирания бяха неразрешени.

Джонсън съобщи, че бил гневен, когато видял клипа, и че след появяването на изказванията в медиите неведнъж е бил уверяван, че не е имало празненство.

" Извинявам се за обидата, която всичко това провокира в страната, оправдавам се за усещането, което основава ", сподели той пред Народното събрание. И добави, че ще бъдат подхванати дисциплинарни ограничения, в случай че се откри, че разпоредбите са били нарушени.

Джонсън и министрите му неведнъж отричаха да са нарушавали Covid ограниченията, макар че вестник Mirror твърди, че министър председателят е участвал на прощално празненство на чиновник в края на 2020 година, а екипът му - към 40-50 души - се е събрал и на друго празненство.

Във видеоклип, излъчен от ITV, Алегра Стратън, по това време прессекретар на Джонсън, е показана да се смее и да се майтапи във връзка празненствата. Съветник на Джонсън я пита: " Току-що видях известия в Twitter, че в петък вечерта е имало коледно празненство на " Даунинг стрийт " - разпознавате ли тези известия? " Стратън, застаналa пред английските флагове на формалната естрада на " Даунинг стрийт ", се усмихва и споделя: " Прибрах се у дома ", след което продължава да се смее.

По време на локдауна предходната Коледа на десетки милиони хора във Англия беше неразрешено да се срещнат с близки и другари за празниците или даже да се сбогуват с умиращи родственици. Затова информацията за празненства в държавната администрация провокира мощно отвращение измежду обществото. Опозиционни политици разкритикуваха Борис Джонсън и даже заговориха за оставката му.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР