Съвети за здравословна офис среда вкъщи Сега, когато много от

...
Съвети за здравословна офис среда вкъщи Сега, когато много от
Коментари Харесай

Как да създадем ергономичен офис у дома


Съвети за здравословна офис среда у дома

Сега, когато доста от офисните чиновници би трябвало да си стоят у дома и да работят оттова за неустановен интервал от време, е значимо да създадем допустимо най-ергонимичната работна среда, с цел да запазим здравето си. LG дава няколко потребни съвета, по тази причина по какъв начин домът ви да се трансформира в комфортно работно пространство.

Навеждането над преносимия компютър или клавиатурата е сериозен проблем за тялото ни. Въпреки че не си даваме сметка, забравяме по тази причина в комфорта на дома и работим на дивана или в безчет безумни пози. Затова би трябвало да се отдели особено внимание за обозначаване на работно място у дома, още повече че не се знае по кое време животът ще се върне към естественото.
Правилно ли е позициониран екранът?
В идеалния случай, в който разполагате с обособен екран и клавиатура, е най-добре за гръбнака да позиционирате екрана на равнището на очите. Основата на последните LG монитори е регулируема, само че в случай че вашият не е подобен, можете просто да го повдигнете с няколко книги. Мониторът би трябвало да е на най-малко една ръка разстояние или 43 см. от очите и да бъде на такова място в стаята, че да няма отблясъци от слънчевата светлина.
Дори да не разполагате с екран, е целесъобразно да се работи с обособени мишка и клавиатура, с цел да можете да поставите преносимия компютър на нужната височина и разстояние.
Какъв размер екран да изберем?
Екраните на преносимите компютри нормално са сред 12 и 17 инча, до момента в който множеството офисни монитори са от 24 до 27 инча. За домашна приложимост е целесъобразно да избирате модели по 27 инча с ергономична основа, в случай че имате потребност да разглеждате повече от един документ на екрана, само че нямате място за по-голям екран. „ За да предпазите очите си, е хубаво да употребявате първокласен екран и у дома: най-хубавият избор е комфортен размер IPS екран, който разполага с допустимо най-точни и реалистични цветове и картина, която не премигва “, поучават LG специалистите.




Оставете дивана за филмите след работа!
Има голямо значение на какво и по какъв начин седим. Възможно най-лошото решение е да лежите на дивана с преносимия компютър в скута. Вместо това, използвайте стол, който по опция да може да трансформира височинта си. Хубаво е също да има облегалки за ръцете, а самата облегалка да е леко извита. Ако мислите, че обстановката с офиса от у дома може да се трансформира в непрекъсната, си коства да инвестирате в първокласен стол. Все отново, в случай че ви се постанова да ползвате някой от столовете за хранене, можете да подобрите стойката си, поставяйки възглавница под вас или зад кръста.
Седнете в стола, тъй че бедрата ви да са успоредни на пода, стъпалото също. Ръцете от лакътя нагоре би трябвало да са успоредни на гръбнака, а самият лакът би трябвало да е прегънат на 90 градуса.
Бъдете изобретателни при избора на работно място
Не е нужно целият ви работен ден да премине в седнало състояние. Можете да ползвате плота в кухнята или пък дъската за гладене като бюро, където ще сте изправени. Ако изберете дъската за гладене, гледайте да е допустимо най-близо до стената, с цел да не се движи. Ако стоенето прави, не е за вас, можете да пробвате да работите от пода, като поставите преносимия компютър на масичката за кафе.
Движете се!
Важно да ставате и да се движите на всеки половин-един час. Можете да извършите някаква гимнастика, само че не забравяйте и да вършиме извършения за очите. Ако работата ви гълтам и не гледате часовника постоянно, можете да настройките таймър, с цел да си припомняте да се движите, и да се хидратирате.
Бонус съвет: вземете работното място у дома
Ако работодателят ви го разреши, за по-дългосрочна работа от у дома, вземете със себе си служебния екран, клавиатура, мишка и даже столът, който ползвате в офиса... Така или другояче няма кой да ги употребява, до момента в който ви няма там.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР