Съвети към младите в ДПС във връзка с включването на

...
Съвети към младите в ДПС във връзка с включването на
Коментари Харесай

Кючюк: Всички захаросани приказки за приемането ни през юни в Шенген са неверни, трябва да работим за дата през 2025 г.

Съвети към младите в Движение за права и свободи по отношение на включването на младежите в политиката и визията им за облика на Европейски Съюз даде водачът на европейските либерали Илхан Кючюк. Младежи от област Благоевград взеха присъединяване в полемиката „ Младите хора и бъдещето на Европа ”, която се организира през вчерашния ден в град Якоруда и бе проведена с поддръжката на евродепутата. Събитието бе намерено от кмета на община Якоруда Мехмед Вакльов, а посетители на полемиката бяха националният представител от Движение за права и свободи Елхан Кълков, регионалният ръководител на Младежко Движение за права и свободи Ибраим Зайденов, регионалният ръководител на Движение за права и свободи Ведат Хюсеин и общински ръководители от региона.


Участници в панелите бяха кметът на община Белица Радослав Ревански, политолози и социолози.

„ През последно време се постанова тезата по какъв начин Европейски Съюз през днешния ден може да бъде геополитически състезател. Същинският диалог в България тази пролет ще бъде за сигурността като приходи, демографска политика и доближаване. Години наред народен консенсус беше изграждан по тематиката Шенген, искахме пълноправно участие в Шенген, само че това не е допустимо да се случи едновременно от позиция на днешните действителности. Грешно е да се твърди, че не е трябвало да одобряваме предлагането за отчасти влизане, тъй като Румъния щеше да го одобри. А граница сред България и Румъния би било пагубно политическо решение за България. Това ще ни вкара в най-крайната външна страна на Европейски Съюз. Оттук нататък рационалното е през 2024г. с всички старания да работим за дата през 2025г., тъй като захаросаните приказки за приемането ни през юни са погрешни. “, безапелационен бе евродепутатът.

Кючюк акцентира, че настоящото държавно управление сега работи по това да се изкове националната позиция в България и да се потърси консенсус, и всички български политици да я пазят отвън границите на страната.


Лидерът на европейските либерали разяснява пред младите, че страната ни затвърждава правото, че Европейски Съюз е съюз, в който жителите имат благоприятни условия за развиване и съобщи: „ В конкуретна среда като Европейски Съюз, ние като младежи би трябвало да намерим нашето място, с нашата добавена стойност. “

Пред гостите и участниците в събитието евродепутатът изрази признателност към регионалния ръководител на Младежко Движение за права и свободи Ибраим Зайденов за дългогодишната и неуморна работа, и постигнатите триумфи в младежката конструкция в региона.

В хода на полемиката панелистите обсъждаха с аудиторията тематики като частичното ни приемане в Шенген, приемането на еврото в България, Зелената договорка и геополитиката на Европейски Съюз. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР