Съветът завърши успешно, имаме решение за новогодишната рамка, имаме решение

...
Съветът завърши успешно, имаме решение за новогодишната рамка, имаме решение
Коментари Харесай

Денков: Планира се пътуване на българска делегация до САЩ

" Съветът приключи сполучливо, имаме решение за новогодишната рамка, имаме решение за поддръжката за Украйна ", сподели министър председателят Николай Денков пред публицисти след края на днешното съвещание на Европейския съвет

Той удостовери, че се възнамерява пътешестване на българска делегация до Съединени американски щати и разяснява, че в това няма нищо ненормално.

" Много съм сюрпризиран, че някой слага под въпрос дали министър председателят или вицепремиерът ще възнамерява пътешестване до Щатите. Все още нямаме закрепени дати ", сподели още той.

Провел е и диалози по отношение на приемането на България в еврозоната с министър председателите на Германия, Нидерландия, Словения, Финландия.

" Част от тях са от най-предпазливите във връзка с бюджетите. Разказах им по какъв начин наподобява фискалната картина на България - ниският външен дълг, ниският недостиг, чакаме инфлацията да бъде по разпоредбите на Маастрихт до края на годината и ще имаме поддръжка от тези страни, когато пристигна време за разискване ".

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР