Съветът за сигурност на ООН трябваше да гласува в понеделник

...
Съветът за сигурност на ООН трябваше да гласува в понеделник
Коментари Харесай

ООН разглежда конкурентни резолюции за Израел и Газа

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации трябваше да гласоподава в понеделник с ъперничещи проекторезолюции за Израел и Газа , които се концентрират значително върху филантропичната обстановка, само че не беше ясно дали дори една от тях има късмет да бъде призната, предава " Ройтерс ".

Проектите са импортирани от Русия и Бразилия. Резолюцията се нуждае от най-малко девет от 15-те гласа на членовете, с цел да бъде призната, и без несъгласие от Англия, Китай, Франция, Русия или Съединените щати, петте непрекъснати членки на Съвета.

Руският план приканва за филантропично преустановяване на огъня , до момента в който бразилският план приканва за филантропични паузи, с цел да се разреши достъп на помощ. И двата проекта осъждат насилието и враждебните дейности против цивилни и всички терористични актове и приканват за освобождение на заложниците.

Бразилският план осъжда палестинската формация Хамас за офанзивите му против Израел, до момента в който съветският план не показва името на Хамас.

Без да посочва Израел, бразилският текст също по този начин приканва за анулация на израелската заповед цивилните и чиновниците на Организация на обединените нации в северната част на Ивицата Газа да бъдат преместени в южната част на Газа.

Израел, до момента в който подлага линията на н, поставяйки анклава под цялостна блокада. Властите в Газа оповестяват, че минимум 2750 души са били убити.

Израелските сили продължиха да бомбардират Газа в понеделник, откакто дипломатическите старания за образуване на преустановяване на огъня, с цел да се разреши на притежателите на непознати паспорти да изоставен и да се достави помощ в обсадения палестински анклав, се провалиха.
 Путин беседва с главните играчи в Близкия изток
Путин беседва с главните играчи в Близкия изток

В опит да обезпечи преустановяване на огъня във войната сред Израел и Хамас
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР