Съветът за сигурност на ООН трябва да гласува този петък

...
Съветът за сигурност на ООН трябва да гласува този петък
Коментари Харесай

Джефри Сакс за това защо Организацията на обединените нации трябва да гласува за палестинската държавност

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации би трябвало да гласоподава този петък по настояването на палестинската власт за пълноправно участие в Организация на обединените нации, което, в случай че бъде утвърдено, де факто би признало Палестина като страна. Повечето държави-членки на Организация на обединените нации към този момент признават Палестина като страна, а войната на Израел против Газа възобнови апелите за решение с две страни.

Израелското държавно управление се опълчва на палестинския суверенитет, само че всички погледи са ориентирани към Съединените щати, които биха могли да употребяват правото си на несъгласие, с цел да блокират признаването.

И по този начин, какво може да се чака от гласуването за сигурността на Организация на обединените нации в петък? И може ли признаването на палестинска страна да докара до завършек на войната?

В това UpFront Web Extra Марк Ламонт Хил беседва с професора от Колумбийския университет и специфичен консултант на Организация на обединените нации Джефри Сакс за идното гласоподаване в Организация на обединените нации и бъдещето на Палестина.

...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР