Съветът за сигурност на ООН ще се събере утре на

...
Съветът за сигурност на ООН ще се събере утре на
Коментари Харесай

Съветът за сигурност на ООН ще се събере на извънредно заседание за Нагорни Карабах утре

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации ще се събере на следващия ден на изключително съвещание за Нагорни Карабах, където през вчерашния ден сутринта избухнаха смъртоносни сражения сред азербайджанските и арменските сили, заяви Българска телеграфна агенция, като се базира на дипломатически източници.

Срещата ще се организира при закрити врата. Тя е била поискана от Германия и Франция, чийто апел е бил подсилен от други европейски членове на Съвета за сигурност - Естония, Белгия и Англия.

Най-малко 67 души са били убити съгласно непълни данни в боевете в Нагорни Карабах - азербайджанска сепаратистка област, обитаема преобладаващо с арменци. Те избухнаха на фона на общополитическите диспути в границите на годишната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации и провокираха опасения от пълномащабна война сред Азербайджан и Армения, която поддържа нагорнокарабахските сепаратисти.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш  Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски политик. Гутериш е роден в Лисабон на 30 април 1949 година в религиозно беседва през днешния ден с азербайджанския президент Илхам Алиев и прикани за неотложно преустановяване на огъня в Нагорни Карабах без предварителни условия за продължение на договарянията под егидата на Минската група към ОССЕ. Това заяви Стефан Дюжарик, представителят на Гутериш.

Той означи, че по-късно денем генералният секретар на Организация на обединените нации има плануван диалог и с арменския министър председател Никол Пашинян, към който ще насочи същия апел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР