Съветът за сигурност на ООН ще се събере днес по

...
Съветът за сигурност на ООН ще се събере днес по
Коментари Харесай

Съветът за сигурност на ООН се събира спешно заради Украйна

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации ще се събере през днешния ден по искане на шест страни, които настояха за намерено съвещание за Украйна, съобщи Асошиейтед прес. Това ще се случи преди предстоящо гласоподаване на съветска филантропична резолюция, която е остро подложена на критика, защото не загатва войната на Русия против по-малката й съседка.

Англия, Съединени американски щати, Албания, Франция, Норвегия и Ирландия желаеха Съветът за сигурност на Организация на обединените нации да свика през днешния ден следобяд незабавно съвещание за Украйна заради утежняването на филантропичната обстановка в страната, съобщи по-рано Франс прес, като се базира на дипломатически източници.

" Русия прави военни закононарушение и взема на прицел цивилни ", съобщи в акаунта си в Туитър английската дипломатическа задача в Организация на обединените нации. " Противозаконната война на Русия в Украйна е заплаха за всички ни ", добави задачата, призовавайки за незабавно съвещание.

Русия популяризира предложение за резолюция на Съвета за сигурност, в което се упорства за отбрана на мирните жители " в уязвимо състояние " в Украйна и безвредно придвижване на филантропична помощ и хора, които се пробват да изоставен страната. В него обаче войната не се загатва. В проекторезолюцията се акцентира също нуждата " заинтригуваните страни " да се спогодят за филантропични паузи за бързо изтегляне " на всички цивилни ", само че тази страни по този начин и не се посочват.

Очаква се резолюцията да бъде гласувана от Съвета на следващия ден.

Русия показа плана си ден откакто Франция и Мексико оповестиха, че филантропична резолюция за Украйна, подкрепена от тях, е била трансферирана на 193-членното Общо заседание след двуседмично разискване в Съвета за сигурност.

В проекторезолюцията на Франция и Мексико се упорства за " неотложно преустановяване на бойните деяние " и се осъждат " ужасяващите филантропични последствия на въоръжените дейности против Украйна. Тези положения обаче не попадат в съветския текст и френско-мексиканската резолюция съвсем сигурност ще докара до съветско несъгласие, в случай че бъде препоръчана за гласоподаване в Съвета за сигурност.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР