Съветът за сигурност на ООН ще проведе заседание в понеделник

...
Съветът за сигурност на ООН ще проведе заседание в понеделник
Коментари Харесай

Съветът за сигурност на ООН обсъжда Украйна в понеделник

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации ще организира съвещание в понеделник за обстановката в Украйна, на което ще участват външните министри на няколко страни. Това заяви в неделя първият заместник-постоянен представител на Русия в Световната организация Дмитрий Полянски, представен от ТАСС.

" Утре, 17 юли, в 22:00 часа московско време Съветът за сигурност на Организация на обединените нации ще бъде хазаин на следващата полемика за украинската рецесия, поискана от английското председателство на съвета. Западняците възнамеряват да извадят " тежката артилерия " в лицето на редица външни министри ", написа той в Telegram-канала.

Според Полянски западните страни ще се опитат да създадат от срещата " най-шумното допустимо антируско шоу ".

" Ние също имаме какво да кажем ", предизвести той.

Припомняме, че в понеделник изтича Черноморската зърнена самодейност.

Руският президент Владимир Путин съобщи в събота, че уговорките за унищожаване на бариерите пред износа на съветски храни и торове не са изпълнени, а главната цел на договорката - доставка на зърно за страни в потребност - не е осъществена.

Дипломатически източник в Турция съобщи пред ТАСС в неделя, че решението за удължение на зърнената договорка за нов период ще бъде взето в последния миг. Удължаването му, уточни събеседникът на организацията, е допустимо, в случай че страните реализиран взаимни отстъпки, само че към момента няма информация за тях.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР