Съветът за сигурност на ООН ще проведе в петък извънредна

...
Съветът за сигурност на ООН ще проведе в петък извънредна
Коментари Харесай

Съветът за сигурност на ООН се събира извънредно заради Идлиб

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации ще организира в петък изключителна среща за обстановката в Идлиб. Това съобщи американският дипломат в международната организация Ники Хейли, представен от ТАСС.
 
“Ще обсъдим развиването на събитията в Сирия в четвъртък, 6 септември, и на 20 септември. На първата среща ще обсъдим химическото оръжие, в това число нашите страхове по отношение на запазващата се опасност от неговото потребление от режима на Башар Асад против личния му народ “, сподели Хейли на конференцията по случай започването на американското председателство в Секретен сътрудник на Организация на обединените нации. „ Ще получим актуализирана информация по отношение на политическия развой, в който е нужен прогрес със съдействието на Организация на обединените нации и специфичния дипломат Стафан де Мистура “, добави тя.

 
Вчера в Съвета за сигурност към този момент е имало разискване. " Голямото болшинство желае среща за Идлиб. Към момента ние я планираме за петък в 16.30 часа или 17.00 часа българско време ", сподели още Ники Хейли.
 
На 25 август съветското министерство на защитата заяви, че се чака провокация в Идлиб с потреблението на химическо оръжие. Според Москва тя се провежда благодарение на английските служби и задачата е да се упрекна държавното управление на Башар Асад. Провокацията ще послужи за нов удар, който Съединени американски щати и техните съдружници да нанесат по държавните сили.

 
Идлиб е последният огромен сирийски район, който остава в ръцете на разнообразни въоръжени групировки и терористи. По данни на специфичния дипломат на Организация на обединените нации Стафан де Мистура в този район се намират към 10 000 бойци на терористичните групировки „ Джебхат ан-Нусра “ и „ Ал Кайда “. Възстановяването на контрола над провинцията ще постави завършек на военния спор в Сирия.-->
 
На 30 август сирийският външен министър Уалид Муалем след договарянията си с съветския външен министър Сергей Лавров съобщи, че Сирия ще стигне до край в освобождението на Идлиб, без значение от това, дали Вашингтон и неговите съдружници ще нанесат удар по страната, обвинявайки управляващите в потреблението на химическо оръжие.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР