Съветът за сигурност на ООН ще обсъди мигрантската криза по

...
Съветът за сигурност на ООН ще обсъди мигрантската криза по
Коментари Харесай

СС на ООН ще обсъди мигрантската криза по границата на Беларус и Полша

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации ще разиска мигрантската рецесия по границата сред Беларус и Полша, заяви Франс прес, цитирайки дипломатически източници.

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която е във Вашингтон, съобщи, че още идната седмица Европейският съюз ще разшири глобите против беларуския режим поради хилядите имигранти, които се пробват да преминат на европейска полска територия.

Днес посланиците на страните членки в Евросъюза дефинираха дейностите на режима на Лукашенко като хибридна офанзива - правно съображение за спомагателни наказания.

Според Франс прес се приготвят финансови ограничения против 30 физически и юридически лица, като измежду тях са беларуският авиопревозвач и туристически организации.
свързани новини2405преди 10 часа
Според източник на Ройтерс Евросъюзът разчита най-много на напън върху страните, от които идват имигрантите.

Шарл Мишел: Европейска комисия ще разиска " материална инфраструктура " по външните граници
Полетите на мигранти към Беларус към този момент се реализират от места, където наоколо има лагери на сирийски бежанци като Йордания и Ливан - това сподели пред пленарната зала на Европейския парламент висшият представител по външната политика и сигурност Жозеп Борел.

Дебатът за обстановката на границата с Литва, Латвия и Полша беше добавена като изключителна в дневния ред.

Мустафа ал Казими в опит да спре полетите на бежанци от страната му. Той обаче добави, че от октомври те са обновени, въпреки и от други места:

„ Аз желаех делегациите ни да положат големи старания, с цел да обяснят на хората, че обещанията за свободно влизане в Европейски Съюз са подправени, че те са били излъгани, окрадени и от тях е било поискано да платят сред 6 и 7 хиляди $ за пътешестване, което не води до на никое място “.

Борел напомни, че председателката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен ще изпрати еврокомисаря за поощряване на европейския метод на живот Маргаритис Схинас в Абу Даби, Бейрут, Багдад и Ербил в идващите дни, а по-късно и в Анкара в опит да изиска хората да бъдат уверени да не рискуват живота си.

Председателят на парламентарната група на ЕНП Манфред Вебер попита за какво Полша не позволява представители на „ Фронтекс “ на границата сред Беларус и Полша.

Същият въпрос насочи и съпартийката му - полякинята Ружа Тун:

„ Моят въпрос към премиера на Полша господин Моравецки е: " Защо, господин министър-председател, още веднъж заставате против полските жители? Защо отказвате да извикате „ Фронтекс “ на източната граница на Европа? Какъв е същинският ви претекст? "

Тун добави, че би трябвало да бъдат наложени още наказания на режима на Лукашенко, защото диктаторите схващат само езика на силата и на парите.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР