Съветът за сигурност на ООН се събра по искане на

...
Съветът за сигурност на ООН се събра по искане на
Коментари Харесай

Русия поиска международно разследване на експлозиите на газопроводите Северен поток

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации се събра по искане на Русия на съвещание, отдадено на миналогодишните подводни детонации на газопроводите " Северен поток " 1 и 2 в Балтийско море.

Русия внесе проекторезолюция с апел за интернационално следствие на случая. На съвещанието непрекъснатия представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя съобщи, че детонациите на газопроводите са акт на интернационален тероризъм.

Кремъл упреква Съединени американски щати, че през септември предходната година са направили нападението против тръбопроводите за преместване на газ от Русия към Европа.

Дания, Германия и Швеция организират следствия, които към момента не са завършили. В общо писмо трите страни оповестиха пред Съвета за сигурност, че съветските управляващи са осведомени за хода на следствието.

" Провежданите следствия от скандинавските страни и Германия освен не са транспарантни, само че е напълно явно, че те целят да прикриват следите на техния по-старши американски брат ", съобщи Василий Небензя - непрекъснат представител на Русия в Организация на обединените нации

" Нека да сме ясни за какво сме тук в Съвета. По-късно тази седмица с наближаването на първата годишнина от началото на войната, Общото заседание на Организация на обединените нации ще разиска резултата от незаконната съветска инвазия против Украйна. Днешното съвещание е фрапантен опит за отклонение на вниманието от това. Докато светът се сплотява в апела за обективен мир в Украйна съгласно хартата на Организация на обединените нации, Русия обезверено се пробва да смени тематиката ", съобщи Джон Кели - политически координатор на Съединени американски щати в Организация на обединените нации.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР