Съветът за сигурност на ООН се нуждае от радикална реформа,

...
Съветът за сигурност на ООН се нуждае от радикална реформа,
Коментари Харесай

Ердоган: Съветът за сигурност на ООН се нуждае от радикална реформа

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации се нуждае от радикална промяна, съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от турските медии и Българска телеграфна агенция.

Редът, който лимитира ориста на човечеството до решенията на пет страни, не е резистентен, уточни турският президент и прикани за " всеобхватна " промяна на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, осведоми телевизия ТРТ.

Сегашният ред, който лимитира ориста на човечеството сред решенията на пет страни, не е резистентен. Има незабавна потребност Съветът за сигурност на Организация на обединените нации да бъде реформиран изцяло, сподели Ердоган нощес на вечеря ифтар, проведена за задгранични посланици и дипломати в Анкара.

Турският водач и преди е заявявал неведнъж нуждата от реформиране на системата на Организация на обединените нации с думите, че " светът е по-голям от петте ", визирайки петте непрекъснати членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации (Русия, Съединени американски щати, Китай, Англия и Франция), които имат право на несъгласие и могат да блокират всяко решение, в случай че пожелаят.

Основните тези на Ердоган за нуждата от реформиране на Организация на обединените нации са изложени в книгата му от септември 2021 година " Един по-справедлив свят е вероятен ". В нея президентът обръща внимание на световните политически провокации: миграционната рецесия, интернационалния тероризъм, ислямофобията, дискриминирането и двойните стандарти. Той споделя, че Турция ще продължи да поставя старания за реформиране на Организация на обединените нации, " до момента в който не бъде основана система, в която властта е за този, който е прав, а не противоположното - властта да е у този, който е мощен ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР