Съветът за сигурност на ООН санкционира лидерите на шест въоръжени

...
Съветът за сигурност на ООН санкционира лидерите на шест въоръжени
Коментари Харесай

Съветът за сигурност на ООН санкционира бунтовниците в ДР Конго, тъй като насилието ескалира

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации глоби водачите на шест въоръжени групировки, воюващи в Демократична република Конго на фона на ескалиращото принуждение в размирния североизточен район на страната.

„ Радваме се, че от през днешния ден шестима спомагателни водачи на въоръжени групи ще бъдат избрани от Комитета по глобите на Организация на обединените нации за ДРК “, сподели Робърт Ууд, заместник-постоянен представител на Съединените щати в Организация на обединените нации, в изказване във вторник.

„ Тези лица са виновни за голям брой злоупотреби “, сподели Ууд.

Комитетът наложи оръжейно ембарго, възбрана за пътешестване и заледяване на активи на двама водачи на Съюзническите демократични сили (ADF), един водач от въоръжената група Twirwaneho и един от Националната коалиция на народа за суверенитета на Конго (CNPSC) бунтовници.

Също по този начин към листата на Организация на обединените нации бяха добавени военният представител на водените от М23 тутси бунтовници и водач на Демократичните сили за избавление на Руанда (FDLR), учредени от хуту, избягали от Руанда след учас...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР