Съветът за сигурност на ООН проведе заседание при закрити врати,

...
Съветът за сигурност на ООН проведе заседание при закрити врати,
Коментари Харесай

САЩ обвиниха Иран за нападението срещу танкерите пред Съвета за сигурност на ООН


Съветът за сигурност на Организация на обединените нации организира съвещание при закрити порти, отдадено на вчерашното нахлуване над танкерите в Оманския залив, заяви Франс прес, базирайки се на дипломатически източници.
Изпълнавящият длъжността непрекъснатият представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Джонатан Коен е декларирал, че всички улики наподобява сочат към Иран, оповестяват дипломати. Ако Съветът за сигурност не реагира, са вероятни и други набези, подчертал е Коен.

Страни членки на Съвета за сигурност са подкрепили следствието на нападението против танкерите, само че към този момент не са реализирани съответни съглашения, съобщи представителят на Кувейт в Организация на обединените нации Мансур ал Отайби, представен от ТАСС.

Мисията на Иран в Организация на обединените нации отхвърли изрично американските обвинявания, че Техеран стои зад нападението и прикани за разговор. Международната общественост би трябвало да предотврати безразсъдните и рискови политики и практики на Съединени американски щати и районните им съдружници ", се споделя още в изказването, представено от Асошиейтед прес. По-рано министърът на енергетиката на Саудитска Арабия Халид ал Фалих акцентира в изказване, че страната е подготвена да даде постоянни доставки на нефт на международните пазари и е засилила степента си на подготвеност за справяне с всевъзможни закани, съобщи Ройтерс. Един от нападнатите танкери придвижва метанол и създаден в Саудитска Арабия, прецизира Българска телеграфна агенция,.

Иран реагира и съобщи, че американските обвинявания, че страната стои зад офанзивите против два петролни танкера в Оманския залив, са безпочвени. Техеран от своя страна пък упрекна Съединени американски щати в " дипломатически бойкот ", съобщи Франс прес.

Безпочвени са обвиняванията на първия американски посланик Майк Помпейо, съобщи в официално съобщение иранското външно министерство.

" Да упрекна Иран в подозрителните и злощастни произшествия с петролните танкери наподобява е най-простото нещо за господин Помпейо и другите американски управляващи ", сподели представителят на министерството Абас Мусави, цитира думите му Българска телеграфна агенция.

Той подсети, че страната му, която " дава отговор за гарантирането на сигурност в Ормузкия пролив ", се е притекла на помощ на бедстващите кораби и е избавила екипажите.

Съединени американски щати неотложно използваха опцията да насочат обвинявания против Иран - без никакви в действителност или свързани с събитията доказателства, и това откроява с цялостна изясненост обстоятелството, че (Вашингтон и арабските му съюзници) са минали към проект Б - дипломатически бойкот и прикриване на своя стопански тероризъм против Иран, цитира организацията пост, качен по-рано в Туитър от иранския външен министър Мохамад Джавад Зариф.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР