Съветът за сигурност на ООН проведе обсъждане на една от

...
Съветът за сигурност на ООН проведе обсъждане на една от
Коментари Харесай

Германия се опозорява пред цял свят заради страха пред САЩ

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации организира разискване на една от най-големите терористични офанзиви напоследък - взривяването на двата газопровода " Северен поток ". Изглежда, че вниманието на целия свят и изключително на Германия, като най-засегнатата страна, трябваше да бъде приковано към това събитие. Но не – Германия мълчи даже след сензационните известия за директно присъединяване в терористичната офанзива на Съединени американски щати. Защо?

Взривяването на газопроводите „ Северен поток “ и „ Северен поток 2 “ доближи равнището на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации – по самодейност на Москва се организира особено съвещание по тази тематика.

Руският непрекъснат представител в Организация на обединените нации Василий Небензя уточни непосредствено уредника и причинителя на терористичната офанзива - Съединени американски щати. Според него доказателствата и директните индикации за американската диря са „ даже повече от димящото оръжие, което всички американски детективи мечтаят да намерят в холивудските филми “. Той разкритикува " тези, по този начин да се каже, следствия ", водени от Дания, Швеция и Германия. Небензя уточни, че следствията " не просто не са транспарантни ", само че се организират за " да се прикрият следите и да се прикрие по-големият американски брат ".

Въпреки това, до момента в който Русия се пробва да изправи виновниците пред правораздаването, Федерална Република Германия мълчи в коридорите. И това е изненадващо, тъй като Германия е втората страна след Русия, потърпевша от детонациите, които я лишиха от бъдеще.

Първо, икономическо. Да, Германия пое курс към занемаряване на съветските въглеводороди и даже съумя в това. Този курс (предвиждащ преход към въглища и ВПГ) обаче ще коства на Германия съвсем 50 милиарда евро и не е несъмнено, че даже и с такива разноски ще бъде сполучлив. „ Потоците “ също позволяваха обстановката да се обърне когато и да е. По-специално, след помиряване с Москва, да се върне към потреблението на на ниска цена и благонадежден (тоест самостоятелен от украинския транзит) съветски газ, което е една от основите на немската промишленост.

Второ, политическо. И даже не става дума за това, че " Северен поток " позволяваше на Германия да стане директна страна за съветски газ за страните от Централна Европа. И даже, че газопроводът е най-важният знак на руско-германското стратегическо партньорство. А че той беше образец за субективизма на Германия. Обект от народен интерес, който Ангела Меркел защитаваше пред Тръмп и Байдън – и в един миг изглеждаше, че го отбрани. По този метод затвърди репутацията си на най-силния европейски политик.

Сега, след детонациите на газопроводите, американците, както вярно означи съветският външен министър Сергей Лавров, най-сетне взеха решение немския въпрос. Те го направиха, тъй че „ Германия в никакъв случай да не се опита да играе някаква самостоятелна роля в обозримата историческа вероятност “.

" Няма доказателства "

Изглежда, че при всичко показано реакцията на Германия трябваше да бъде извънредно твърда. Но не.

Да, част от популацията се възмущава – само че единствено част. „ Привържениците на „ Алтернатива за Германия “ и Левицата осъдиха нападението “, изяснява Вадим Трухачов, доцент в Руския държавен филантропичен университет. „ Привържениците на „ зелените “ и свободните демократи (и двете партии в този момент са в ръководещата коалиция), в противен случай, поддържаха детонациите – те в началото се опълчиха на основаването на „ Северен поток 2 “, напомни той.

Що се отнася до водещата немска преса, тя сигурно не поддържа терористичния акт против Германия, само че не упреква и американците. Дори след сензационна публикация на един от водещите американски проверяващи публицисти Сиймор Хърш. В нея, припомняме, той в детайли споделя по какъв начин по директна заповед на Байдън спецслужбите и американските военни са организирали и направили този бойкот.

Сиймор Хърш „ без никакви доказателства и цитирайки един-единствен неизвестен източник написа, че водолазите от Военноморски сили на Съединени американски щати са виновни за детонациите на газопровод в Балтийско море “, написа „ Вестфаленблат “. „ Хърш има малко доказателства. И публикацията му нашумя не на последно място, тъй като формалните органи резервират желязно безмълвие ”, написа „ Велт “.

„ Слабото място на публикацията е претекстът. Защо Съединени американски щати ще взривяват тръбопровода в миг, когато Германия към този момент е решила да приключи доставките на съветски газ? “ пита „ Ханделсблат “, пренебрегвайки концепцията, че на германците просто не е било разрешено да върнат обстановката обратно, откакто са осъзнали самоубийствения темперамент на сходен отвод. Не, съгласно изданието Русия е имала претекст. „ Фактът, че една тръба на „ Северен поток 2 “ е останала непокътната, ще разреши на Москва, при положение на енергийна рецесия, да предложи на Германия животоспасяващи доставки на газ и вероятно да я принуди да пусне „ Северен поток 2 “, продължава изданието.

Тази позиция на водещите немски медии не е изненадваща. Журналистите на главните немски издания дълги години следват дневния ред, заложен от американските им сътрудници. И те са майстори в тълкуването на обстоятелствата в полза на всеки, само че не и на Германия.

Например немските медии няма по какъв начин да не се запитат какъв брой коства на немската стопанска система и на Европейския съюз като цяло войната, проведена от Зеленски и Байдън. По-специално за Германия загубите възлизат на към 4% от Брутният вътрешен продукт (или две хиляди евро на гражданин).

Мълчалият Шолц

Що се отнася до реакцията на немските управляващи, те, несъмнено, публично започнаха лично следствие. Прокуратурата заяви, че е взела проби от вода и почва, както и фрагменти от тръбопроводи на местата на детонациите - и в този момент прави всички експертизи.

Освен това Германия взе участие в основаването в границите на НАТО на специфична координационна група за отбрана на морската инфраструктура, която ще бъде ръководена от немския военачалник в оставка Ханс-Вернер Вирман. Уж да не се повтаря историята с детонациите на Северните потоци.

Но по какъв начин можете да отбраните инфраструктурата дружно с тези, които я взривиха? И следствието най-вероятно няма да даде явен отговор - малко евентуално е германците да намерят надписа „ Джо Б. беше тук “ върху останките от тръбопроводи.

Такава позиция на Шолц, несъмнено, ще му коства рейтинг - така и така невисок. Така на изборите за Законодателното заседание на Берлин, които се организираха през февруари, ХДС завоюва, до момента в който социалдемократите на Шолц получиха най-лошия резултат от няколко десетилетия. И в случай че в близко бъдеще в Германия се проведат предварителни избори за Бундестаг (например при положение на раздробяване на коалицията), малко евентуално е ГСДП да успее да сформира идващото държавно управление.

Шолц схваща всичко това – само че все пак не рискува да прави гръмки изявления против Съединени американски щати. Нито в отговор на детонациите на газопроводите, нито в отговор на измамата с „ Ейбрамс “ (когато американците оповестиха доставката на танкове, с цел да насърчат германците да последват образеца им със своите Леопарди, а по-късно споделиха, че „ Ейбрамс “ няма да дойдат скоро - с което направиха Берлин е първият, който пресече тази танкова алена линия), нито по други въпроси. Просто тъй като актуалният немски канцлер не е Ангела Меркел. Възможно е обаче тук играта на Вашингтон да е по-сложна – и по-унизителна за Берлин.

„ Германското безмълвие има друго пояснение. Има версия, че в действителност " Потоците " са взривени от британците. И тогава, посредством някогашния министър на външните работи на Полша Радослав Сикорски (който благодари на американците за взривове), а също и в този момент посредством Сиймор Хърш, тематиката се трансферира към американците “, счита Дмитрий Офицеров-Белски, старши теоретичен помощник в ИМЕМО на РАН. „ Логиката тук е ясна. Германците могат да се ядосат на британците и да се опитат да си отмъстят, само че ще ги е боязън да отмъстят на американците “

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР