Съветът за сигурност на ООН проведе извънредна среща относно насилието

...
Съветът за сигурност на ООН проведе извънредна среща относно насилието
Коментари Харесай

СС на ООН не стигна до консенсус за насилието в Израел и Газа

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации организира изключителна среща по отношение на насилието в Газа, като Кувейт приготвя план за резолюция за отбрана на палестинските жители.
Преговорите започнаха с едноминутно безмълвие в памет на 60-те палестинци, починали в понеделник. Клането помрачи откриването на посолството на Съединени американски щати в Йерусалим. С откриването на посолство на Съединени американски щати в Ерусалим и откритото самопризнание на града като столица на Израел, разгневи палестинците и беше необятно подложено на критика, само че все пак Съветът за сигурност още веднъж не съумя да реализира консенсус, съобщи БГНЕС.
Арабските посланици единомислещо приканиха за следствие на " закононарушенията " на Израел и за отбрана на палестинския народ. Кувейт, единствената арабска страна, която е непостоянна част от Съвета за сигурност, съобщи, че ще популяризира проекторезолюция за " даване на интернационална отбрана на палестинския народ ". Саудитска Арабия даже разгласи, че ще свика среща на Арабската лига по отношение на решението на Доналд Тръмп да реалокира американското посолство в Йерусалим - на 17 май.
Кувейтският дипломат Мансур ал-Отаиби съобщи, че планът ще бъде публикуван през днешния ден. Палестинският делегат Рияд Мансур съобщи, че едвам по-късно още стартират договарянията за приемане на резолюцията.
Англия и Германия са измежду страните, които поддържат без значение следствие, до момента в който Съединените щати блокираха изказване на Организация на обединените нации, което би призовало за без значение следствие. Американският дипломат Ники Хейли стартира гневна офанзива против иранската експанзия в Близкия изток, опровергавайки " двойния стандарт ", осъждайки провокацията на " Хамас " и сподели, че Израел е работил сдържано.
Демонстрациите от 14 май бяха кулминационната точка на серията всеобщи митинги почнали на 30 март. Сега те бяха поради преместването на американското посолство от Тел Авив в Йерусалим. В началото митингите започнаха спокойно, само че дребна група хора започнаха да хвърлят камъни по загражденията на границата с Израел. Последва ответен огън от страна на израелски снайперисти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР