Съветът за сигурност на ООН призова всички страни в либийския

...
Съветът за сигурност на ООН призова всички страни в либийския
Коментари Харесай

ООН призова за прекратяване на огъня и политическо решение в Либия

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации прикани всички страни в либийския спор бързо да се върнат към политическото ходатайство на Организация на обединените нации и да се ангажират със съблюдаване на преустановяване на огъня, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

Само деескалация може да помогне за триумф на посредничеството на Организация на обединените нации, декларира Съветът в къса декларация. В нея не се загатва английският план на резолюция за помирение, който от седмици е блокиран поради различия в Съвета.

"Мирът и стабилността в Либия ще настъпят единствено с политическо решение ", декларира Съветът за сигурност, който показва надълбоко безпокойствие от "нестабилността в Триполи и влошаващата се филантропична обстановка, която заплашва живота на цивилни и вероятностите за политическо решение ".

След продължаващо повече от месец несполучливо нахлуване на войските на маршал Халифа Хафтар за завладяване на Триполи, ситуацията на място буксува както във боен, по този начин и в политически проект, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР