Съветът за сигурност на ООН прие резолюция, с която призовава

...
Съветът за сигурност на ООН прие резолюция, с която призовава
Коментари Харесай

СС на ООН призова талибаните да гарантират правото на напускане на Афганистан

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации одобри резолюция, с която приканва талибаните да подсигуряват, че който желае да напусне Афганистан, ще може да направи това при безвредни условия, съобщи Франс прес.

Тринадесет от 15-те страни, членуващи в Съвета за сигурност, гласоподаваха в поддръжка на текста, редактиран от Съединени американски щати, Франция и Англия, а Китай и Русия се въздържаха.

В резолюцията Съветът акцентира упованията си, че талибаните ще спазят всички свои отговорности и ще подсигуряват, че афганистанци и задгранични жители ще могат да напущат Афганистан и след края на изтеглянето на американските сили на следващия ден.

В текста на резолюцията обаче не се загатва нищо за " зоната на сигурност ", чието основаване бе препоръчано от френския президент Еманюел Макрон.

Вчера Макрон разгласи, че Париж и Лондон ще стартират в Организация на обединените нации концепцията за основаване на " зона на сигурност " в Кабул, която да направи допустимо продължаването на филантропичните интервенции и след края на американското евакуиране, напомня Франс прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР