Съветът за сигурност на ООН прие резолюция, призоваваща за незабавно

...
Съветът за сигурност на ООН прие резолюция, призоваваща за незабавно
Коментари Харесай

Нетаняху отмени изпращането на делегация във Вашингтон

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации одобри резолюция, призоваваща за неотложно преустановяване на огъня в Газа за свещения мюсюлмански месец Рамазан. Това е първата резолюция на Съвета след близо шест месеца война в Ивицата Газа.

В текста се упорства и за неотложно и абсолютно освобождение на всички заложници, държани от палестинската формация " Хамас ". Приемането на резолюцията стана допустимо, откакто Съединени американски щати, които имат право на несъгласие, се въздържаха от гласуването.

Ходът на Вашингтон демонстрира растящото разминаване с Израел за офанзивата в Газа. Като реакция, министър председателят Бенямин Нетаняху анулира изпращането на делегация във Вашингтон.

" Гласуването ни не съставлява смяна в нашата политика. Бяхме доста ясни, бяхме доста поредни в поддръжката си за преустановяване на огъня като част от съглашението за заложниците. Нямаше по какъв начин да подкрепим резолюцията, тъй като окончателният текст не включва основни формулировки, които считаме за основни, като осъждането на " Хамас ". И въпреки всичко тя отразява заслужено нашето мнение, че прекратяването на огъня и освобождението на заложниците вървят дружно, по тази причина се въздържахме ", съобщи съветникът на Белия дом Джон Кърби.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР