Съветът за сигурност на ООН поиска оглавяваната от Саудитска Арабия

...
Съветът за сигурност на ООН поиска оглавяваната от Саудитска Арабия
Коментари Харесай

Съветът за сигурност на ООН иска оглавяваната от Саудитска Арабия коалиция да позволи хуманитарна помощ в Йемен

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации изиска ръководената от Саудитска Арабия интернационална коалиция да отвори за филантропични доставки летищата и пристанищата на Йемен. На съвещание при закрити врата страните от Съвета за сигурност са изразили угриженост за тежката филантропична обстановка в Йемен. Това изясни пред кореспонденти Себастиано Карди, непрекъснат представител в Организация на обединените нации на Италия, която сега е ръководител на Съвета.

Йемен е изправен пред всеобщ апетит, който ще засегне милиони хора, в случай че колицията не вдигне блокадата на страната и не разреши филантропични доставки. За това предизвести малко по-рано заместител генералният секретар на Организация на обединените нации Марк Лоукок , който дава отговор за филантропичните въпроси. Ако границите не бъдат отворени за филантропична помощ, това ще бъде най-големият апетит, който светът е виждал от доста десетилетия, с милиони жертви, акцентира Лоукок.

Военната коалиция, ръководена от Саудитска Арабия, води война с бунтовниците хуси в Йемен. В понеделник тя разгласи, че ще затвори всички пристанища, летища и сухопътни пропускателни пунктове, с цел да спре доставките на оръжие, които хусите получават от Иран.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР