Съветът за сигурност на ООН остро осъди поредното изпитание на

...
Съветът за сигурност на ООН остро осъди поредното изпитание на
Коментари Харесай

Северна Корея незабавно да спре със скандалните действия, настоя Съветът за сигурност

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации остро осъди следващото тестване на балистична ракета от страна на Северна Корея, като го дефинира като " последна провокация " в декларация, утвърдена на изключително съвещание при закрити врата, оповестяват международните информационни организации.

Съветът за сигурност акцентира, че става дума за " скандални дейности ", като насочи апел към Пхенян незабавно да ги прекрати.

Северна Корея извърши следващото си тестване на балистична ракета през вчерашния ден сутринта, като ракетата прелетя над Япония. Това стана единствено четири дни след резолюцията на Съвета за сигурност, с която бяха засилени глобите против изолираната комунистическа страна.

Междувременно Пхенян разгласи, че задачата на страната е да откри " равновесие " с военните сили на Съединени американски щати.

От своя страна американският президент Доналд Тръмп още веднъж предизвести, че Съединени американски щати разполагат с " ефикасни и съкрушителни " военни разновидности в отговор на опасността. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР