Съветът за сигурност на ООН обсъди данни за създаването на

...
Съветът за сигурност на ООН обсъди данни за създаването на
Коментари Харесай

Русия отхвърля като фейк данни за филтрационни центрове

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации разиска данни за основаването на филтрационни центрове за украински жители в окупираните територии. По време на срещата помощник-генералният секретар на Организация на обединените нации по правата на индивида Илзе Брандес Керис показа доказателства и за изтезания и малтретиране на хора в такива лагери. Тя също по този начин изрази угриженост по отношение на решението на Русия да опрости процедурата за даване на поданство на украински деца в Русия.

Според Брандес Керис съветските управляващи са отговорни за голям брой нарушавания на човешките права в лагерите за пречистване. Такива случаи са документирани от службата на Организация на обединените нации - съветските войски и обвързваните с тях въоръжени групи са подлагали пандизчии на персонален обиск, като от време на време са ги събличали голи. Освен това са провеждали подробни разпити за живота на хората, фамилните им връзки и политическите им възгледи.

Брандес Керил съобщи, че Организация на обединените нации е " изключително загрижена, че дамите и децата са изложени на риск от полово принуждение по време на процедурите за " пречистване ".

Има данни и за украинци, считани за близки до украинските управляващи или армията, които са били измъчвани и изпращани в съветски наказателни колонии и други центрове за задържане.
 HRW: Русия реалокира принудително хора от Украйна в следени от нея територии
HRW: Русия реалокира принудително хора от Украйна в следени от нея територии

Извършва се и дестилация на бягащите от военните дейности

Освен това помощник-генералният секретар на Организация на обединените нации изрази угриженост, че съветските управляващи " са приели опростена процедура за даване на съветско поданство на деца, които са останали без родителска грижа, и тези деца могат да бъдат осиновени от съветски фамилии ".

Масовото депортиране на поданици от окупираните от съветските войски територии на Украйна може да демонстрира и желанието на Москва да промени демографската картина на тези територии, съобщи от своя страна Барбара Удуърд, непрекъснатият представител на Англия в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. " Обезпокоени сме, че Русия може да употребява депортациите и насилствените премествания, с цел да промени принудително демографския състав на части от Украйна ", сподели Удуърд.
 Русия жигосах изказвания на Съединени американски щати за филтрационни лагери в ДНР като
Русия жигосах изказвания на Съединени американски щати за филтрационни лагери в ДНР като " следващ фалшив "

Целта била дискредитиране на съветската специфична военна интервенция

Представителят на Русия в Организация на обединените нации Василий Небезня назова данните за съществуването на филтриращи лагери небивалица.

" Особено цинични са опитите на основателите на полемиката под претекст " права на индивида " да накарат неинформираната общност да повярва в съществуването на ужасяващи лагери, в които украински цивилни жители са измъчвани, подвеждани или принуждавани да заминат за Русия ", сподели Небезня.

" На тези, които популяризират сходни клевети, просто им липсват обстоятелства или здрав разсъдък ", отхвърли всички обвинявания Небезня.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации се събра в сряда по искане на Съединени американски щати и Албания, с цел да разиска насилственото депортиране на украински жители от Русия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР