Съветът за сигурност на ООН е готов да гласува резолюция,

...
Съветът за сигурност на ООН е готов да гласува резолюция,
Коментари Харесай

ООН ще гласува резолюцията на САЩ, обявяваща, че незабавното прекратяване на огъня в Газа е наложително

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации е подготвен да гласоподава резолюция, спонсорирана от Съединените щати, заявяваща, че „ незабавното и дълготрайно преустановяване на огъня “ в Газа е „ неотложно “ за отбрана на цивилните и за даване на филантропична помощ на повече от два милиона гладни палестинци.

Посланикът на Съединени американски щати Линда Томас-Грийнфийлд сподели, че е оптимист, че 15-членният съвет ще утвърди новата, по-строга проекторезолюция за Петък.

Проектът, подложен на гласоподаване, „ дефинира “ — което е заповед на съвета — „ императивът за неотложно и трайно преустановяване на огъня “, без директна връзка с освобождението на заложници, взети по време на Хамас Атака от 7 октомври против Израел, която беше в предходния план.

Но тя недвусмислено би подкрепила дипломатическите старания „ за обезпечаване на такова преустановяване на огъня по отношение на освобождението на всички останали заложници “.


Заместник-посланикът на Русия в Организация на обединените нации Дмитрий Полянски сподели, че Москва няма да се задоволи „ с...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР