Съветът за сигурност на ООН даде одобрение за пътуване на

...
Съветът за сигурност на ООН даде одобрение за пътуване на
Коментари Харесай


Съветът за сигурност на ООН даде одобрение за пътуване на севернокорейска делегация за откриване

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации даде утвърждение за пътешестване на севернокорейска делегация за откриването на Зимните олимпийски игри.

Въпреки че в състава на делегацията има лице, подложено на наказания от организацията, то въпреки всичко ще участва на церемонията. Очаква се делегацията да участва на откриването на олимпиадата през днешния ден и да остане до неделя.

Южна Корея да изиска необятно утвърждение за приемането на високопоставената делегация от Пхенян, в която влиза по-малката сестра на севернокорейския водач Ким Чен-ун – Ким Йо-джонг. 

Единственият член на делегацията, който е обект на наказания, е Чо-хви. Той е почитан чиновник в държавната администрация на Северна Корея. 

Под натиска на Съединени американски щати интернационалната общественост наложи по-тежки наказания, целящи севернокорейската стопанска система и ограничение на нуклеарната стратегия на страната. Южна Корея обаче прояви еластичност към тези правила поради идното посрещане на севернокорейците на игрите в Пьончан.

Властите в Южна Корея изпратиха под наем полет, който да транспорти севернокорейски скиори, позволено беше на северната съседка да употребява 9700-тонен ферибот за превозването над 100 представители на севернокорейска артистична натрупа, която ще изнесе спектакли на игрите и беше декларирано също, че се преглежда искане за доставка на гориво за ферибота.

Двете страни, които имат замразени връзки, се схванаха да слагат началото на помирителните си жестове поради Олимпиадата в Пьончан с общи тренировки и другарски надпревари на скиорите си в севернокорейския зимен курорт Масик.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР