Съветът за сигурност към МС: България подкрепя EС и признава

...
Съветът за сигурност към МС: България подкрепя EС и признава
Коментари Харесай

Съветът за сигурност към МС: България подкрепя EС и признава Хуан Гуайдо

Съветът за сигурност към Министерски съвет: България поддържа EС и признава Хуан Гуайдо
Съветът за сигурността при Министерския съвет организира изключително съвещание във връзка със обстановката във Венецуела. Той се председателстваше от министър-председателя Бойко Борисов, като в него участваха вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, представители на службите за сигурност и на президента на Република България.

Съветът излезе с позиция, че България показва поддръжка за сътрудниците си в Европейския съюз и интернационалната общественост, които признават ръководителя на Националната асамблея на Боливарска република Венецуела Хуан Гуайдо като краткотрайно изпълняващ функционалностите на държавен глава с оглед скорошно осъществяване на демократични избори за спокойно разрешаване на рецесията, попречване на филантропична злополука, въздържане на по-нататъшна ескалация на напрежението и допустимо всеобщо принуждение в страната, оповестиха от държавната пресслужба.

„ Република България показва своята взаимност към всички жители на Венецуела, както и към жителите на страните членки на Европейския съюз, които живеят там. Това са над 1 милион души, най-вече от Испания и Португалия – страни, които са надеждни сътрудници на България, за което има редица образци, като последният за това е поддръжката им за българската позиция в отбрана на българските превозвачи и транспортни служащи “, се споделя още в позицията на Съвета за сигурността.

Документът беше подсилен от всички членове на Съвета като се изключи представителите на президента. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР