Съветът за развитие на гражданското общество трябва да започне да

...
Съветът за развитие на гражданското общество трябва да започне да
Коментари Харесай

Една година МС блокира работата на Съвета за развитие на гражданското общество

Съветът за развиване на гражданското общество би трябвало да стартира да работи. За това настояха 14 неправителствени организации, определени за членове на съвета, в отворено писмо до президента Румен Радев, министър-председателя на служебното държавно управление Стефан Янев и до медиите.

Поводът е навършването навръх една година, откогато членовете на Съвета са определени. Той не работи публично, тъй като Министерският съвет (МС) не е приел решение за легализиране на неговия състав.

Според организациите, подписали писмото, това прави още по-сложен " така и така сложния разговор сред неправителствените организации и изпълнителната власт и то в интервал на тежка здравна, обществена и икономическа рецесия, когато взаимоотношението сред тях беше и продължава да е извънредно належащо “.

Благодарение на многочислените дарителски и доброволчески начинания, проведени от цивилен организации, стотици лечебни заведения, обществени институции и хиляди хора и фамилии бяха подкрепени още в първите месеци на рецесията, която аргументи Covid-19

Организациите упорстват за допустимо най-бързо конституиране на Съвета за развиване на гражданското общество и показват подготвеност интензивно да работят в бъдещия съвещателен орган към Министерския съвет.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР