Съветът за отказ от цигарите се дава лесно, но се

...
Съветът за отказ от цигарите се дава лесно, но се
Коментари Харесай

Полза да се откажат цигарите има и след 50-годишна възраст

Съветът за отвод от цигарите се дава елементарно, само че се извършва извънредно мъчно.

Според английски специалист, представен от в. "Дейли експрес ", пушачите обаче би трябвало съществено да се замислят над рекомендацията, защото от загърбването на нездравословния недостатък има изгода на която и да е възраст, даже и след навършване на 50 години.

Във Англия тютюнопушенето се подрежда измежду водещите аргументи за заболявания и смъртност, припомня доктор Андрю Торнбър, основен здравен специалист на приложението Now Patient.

Вредният недостатък нанася вреди на белия дроб, мозъка, сърцето, кожата. Д-р Торнбър обаче отбелязва, че отказването от цигарите има изгода и на 30, и на 40 години, и даже след навършване на 50-годишна възраст.

Загърбването на нездравословния недостатък на 30-годишна възраст се свързва със основни изгоди, съизмерими с тези при хора, които в никакъв случай не са пушили.

Отказът на 40-годишна възраст понижава с 90 % риска от гибел от болест, обвързвана с тютюнопушене.

Хората, съумели да спрат цигарите на възраст сред 45 и 54 години, могат да си обезпечат шест години по-дълъг живот спрямо индивидите, които не престават да пушат. Загърбването на порока на възраст сред 55 и 64 години обезпечава четири години по-дълъг живот спрямо пушачите.

Експертът припомня, че отводът от цигарите усъвършенства положението на белия дроб, мозъка, кръвообращението, зъбите, кожата.

Д-р Андрю Торнбър отбелязва също, че "паленето на цигара понякога " е нездравословно колкото и същинското тютюнопушене, въпреки и не в толкоз огромна степен. "Погълнатият пушек от всяка цигара, даже човек да не пуши постоянно, нанася вреди на мозъка, белия дроб и кожата ", акцентира специалистът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР