Съветът за отказ от цигарите се дава лесно, но се

...
Съветът за отказ от цигарите се дава лесно, но се
Коментари Харесай

Полза да се откажат цигарите има и след 50-годишна възраст

Съветът за отвод от цигарите се дава елементарно, само че се извършва извънредно мъчно.

Според английски специалист, представен от в. " Дейли експрес ", пушачите обаче би трябвало съществено да се замислят над рекомендацията, защото от загърбването на нездравословния недостатък има изгода на която и да е възраст, даже и след навършване на 50 години.

Във Англия тютюнопушенето се подрежда измежду водещите аргументи за заболявания и смъртност, припомня доктор Андрю Торнбър, основен здравен специалист на приложението Now Patient.

Вредният недостатък нанася вреди на белия дроб, мозъка, сърцето, кожата. Д-р Торнбър обаче отбелязва, че отказването от цигарите има изгода и на 30, и на 40 години, и даже след навършване на 50-годишна възраст.

Загърбването на нездравословния недостатък на 30-годишна възраст се свързва със основни изгоди, съизмерими с тези при хора, които в никакъв случай не са пушили.

Отказът на 40-годишна възраст понижава с 90 % риска от гибел от болест, обвързвана с тютюнопушене.

Хората, съумели да спрат цигарите на възраст сред 45 и 54 години, могат да си обезпечат шест години по-дълъг живот спрямо индивидите, които не престават да пушат. Загърбването на порока на възраст сред 55 и 64 години обезпечава четири години по-дълъг живот спрямо пушачите.

Експертът припомня, че отводът от цигарите усъвършенства положението на белия дроб, мозъка, кръвообращението, зъбите, кожата.

Д-р Андрю Торнбър отбелязва също, че " паленето на цигара понякога " е нездравословно колкото и същинското тютюнопушене, въпреки и не в толкоз огромна степен. " Погълнатият пушек от всяка цигара, даже човек да не пуши постоянно, нанася вреди на мозъка, белия дроб и кожата ", акцентира специалистът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР