Съветът за национална сигурност в Москва ще обсъжди в присъствието

...
Съветът за национална сигурност в Москва ще обсъжди в присъствието
Коментари Харесай

Камчия ще става база за разпръскване на руското влияние в Европа

Съветът за национална сигурност в Москва ще обсъжди в наличието на президента Владимир Путин одържавяването на почивния комплекс " Камчия ", ситуиран в едноименния курорт край Варна, оповестява “Дневник “. Сенатори са задали на външния министър Сергей Лавров въпрос дали Русия би трябвало да сътвори от базата в Камчия - “руски филантропичен център като съществена задгранична културно-хуманитарна площадка за пробутване на съветските ползи в Европа “.

" Съгласен към, че това е неповторим план. Ако приказваме за " мека мощ ", това е неин съвършен пример в най-позитивен смисъл ", е отвърнал Лавров, представен от “Дневник “. Сенаторите са открили, че в този момент обстановката към този обект " деградира " и има проблеми със собствеността му.

Лавров изяснява, че в последно време се се натрупали доста отрицателни трендове към " Камчия ". " Редица сгради са затворени, други са дадени чартърен. Не е напълно ясна собствеността, има задължения по заеми, насъбрани са много тревожни фактори. "

След мартенското посещаване на премиера Дмитрий Медведев в България външното министерство на Русия е подготвило ограничения. Сред тях е предлагането кметството на Москва да трансферира на правителствотото собствеността върху лагера в българския курорт. Така издръжката му ще се поеме от държавния бюджет на Русия.

“През юни са избрани и периоди, само че бюрократичната машина работи постепенно “, добави Лавров. “Под председателството на президента ще подтикваме такова решение и се надявам то да се извърши бързо, тъй като по наша оценка обстановката доста бързо деградира “, разяснява Лавров, представен от “Дневник “.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР