Съветът за национална сигурност на Турция ще заседава днес по

...
Съветът за национална сигурност на Турция ще заседава днес по
Коментари Харесай

Съветът за национална сигурност на Турция заседава по темата за напрежението с Гърция

Съветът за национална сигурност на Турция ще заседава през днешния ден по тематиката за напрежението с Гърция в Егейско море и други настоящи въпроси, оповестява турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк и Българска телеграфна агенция.
Прочетете още
Съветът се събира в президентския замък в Анкара под председателството на президента Реджеп Тайип Ердоган. Тема №1 на разискване ще бъдат " стъпките на Гърция за усилване на напрежението ", и по-специално " разполагането на 41 бронирани машини, дарени от Съединени американски щати, на островите Лесбос и Самос, които имат демилитаризиран статут ", показва малкия екран.

Според телевизионния канал се чака разискването да се концентрира върху отговора, който Турция дава и ще даде на тези дейности от гръцка страна.

Други въпроси, които ще бъдат прегледани на съвещанието, са битката с тероризма, вътре и отвън Турция, и възможна трансгранична интервенция на Турция в Северна Сирия.

На масата ще бъде подложен и въпросът за покупката на самолети F-16 от Съединени американски щати и възможни други възможности при положение на отвод от страна на Съединени американски щати за продажбата на тези самолети.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР