Съветът за намаляване риск от бедствия при Министерския съвет е

...
Съветът за намаляване риск от бедствия при Министерския съвет е
Коментари Харесай

Министерският съвет одобри приоритетни дейности на Сливенска община на стойност 500 хил. лева

Съветът за понижаване риск от бедствия при Министерския съвет е одобрил лист на предпочитани действия, показан от Община Сливен, на стойност близо 500 хиляди лв.. Това стана ясно на днешното второ постоянно съвещание на локалния съвет, което беше свикано от ръководителя кмета Стефан Радев. Сред утвърдените планове са създаване на просветителна инфраструктура с мобилно приложение „ Защита при бедствия “; електронна система за повишение информираността на обществеността за отбрана при бедствия и аварии; план „ Корекция на сектор от Дюлева река, гр. Сливен “; проучване и градивно мнение за неотложни възстановителни работи за трайно възобновяване покрива на постройката на Минералната баня; предпроектни проучвателни работи за охранителни канали в кварталите „ Комлука “ и „ Клуцохор “; възобновяване охраняем канал в с. Глушник; подсилване на скатен откос в региона на Дамарския мост; планове за отводняване на гр. Кермен и с. Скобелево. Всички те са част от програмата на Общината за понижаване риска от бедствия 2019-2030 година

На днешното съвещание беше регистрирано, че положението на отбрана при бедствия на територията на общината е на доста положително равнище. Към момента за 2023 година Общината е изразходвала 814 хиляди лв. за разчистване и поддръжка на реки и дерета, укрепителни мероприятия на брегови линии и противосвлачищни и отводнителни действия. Възстановителната работа след бурите на 4 и 26 ноември възлиза на 71 хиляди лв..

Кметът Стефан Радев употребява мотива още един път да благодари на екипите, които бяха на терен по време на и след бедствията през ноември.

„ Тази година прекомерно рано за нашите стандарти се случиха тези обстановки със снеговалежа и внезапното захлаждане. Може би това ще е новата действителност да е внезапно изменчиво времето, да е непредсказуемо и да настъпват такива обстановки. Благодаря на всички, тъй като безусловно за два дни обстановката беше нормализирана на всички места в общината “, съобщи кметът.

Той се обърна и към „ Електроразпределение ЮГ “, като акцентира, че на техните екипи им е било най-трудно, защото сходно злополучие не се е случвало в Сливен от години.

„ Благодаря, че за такова малко време се справихте. На първия ден съвсем на всички места беше възобновено електричеството, на втория ден – на всички места “, добави Радев.

Той благодари също на екипите на пожарната, полицията, почистващите компании, екипите от пътната поддръжка, горското и общинското дружество по озеленяване, които с общи старания и съгласуваност се оправиха с метеорологичните провокации и нанесените вреди.

От своя страна участниците в съвета благодариха също за общата работа и съдействие с Общината и си пожелаха през 2024 година да продължат положителното партньорство.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР