Съветът за гражданското общество към Министерски съвет е създаден от

...
Съветът за гражданското общество към Министерски съвет е създаден от
Коментари Харесай

Властта работи в условията на хибридна война

Съветът за гражданското общество към Министерски съвет е основан от 2018 година, само че едвам в този момент се събира на съвещание. Това стана ясно по време на чуване на вицепремиера Калина Константинова пред депутатите в отрасловата парламентарна комисия .

По думите й в съвета вземат участие цивилен организации, водачи в бранша. Решенията ще се вземат от представителите на гражданските организации. Единственият представител на властта с съвета е Калина Константинова, само че тя няма право на глас. Решенията ще се вземат демократично. Работим с над 40 организации, посочи вицепремиерът.
 Обмислят гратис здравно обезпечаване за бежанците от Украйна
Обмислят гратис здравно обезпечаване за бежанците от Украйна

Предложението се конкретизира от Министерството на финансите

Заради рецесията с Украйна е имало и изключително съвещание на съвета. Организират се по-задълбочени срещи със съответните министерства. Работи се по основаването на хоризонтална рамка, по която да се работи. Гражданският бранш ще е потенциал, който ще работи през цялото време ръка за ръка с властта, съгласно Константинова.

Кризата с Украйна посочила какъв брой е значимо да се работи с гражданския бранш. 108 000 са миналите нашата територия бежанци от Украйна. 30% са деца. 53 000 от тях са останали в България, стана ясно от думите на вицепремиера.
 Съветът по сигурността разисква ситуацията в Източна Европа
Съветът по сигурността разисква ситуацията в Източна Европа

Участниците обговориха и вероятните сюжети за развиване на ситуацият

99% от хората влизат със своите паспорти и минават граничен надзор. Това не са хора, които идват без документи и не можем да установим тяхната идентичност, уточни Константинова.

Сегашната бежанска вълна нямала общо с тази от Сирия, по думите й.
 Уволниха подалата оставка шефка на Агенцията за бежанците Обновена
Уволниха подалата оставка шефка на Агенцията за бежанците

За нов ръководител на ДАБ е назначена Мариана Тошева

Здравният надзор на границите ни също е засилен, съгласно вицепремиера. Нова тактика за връзка с обществения бранш приготвят още от Министерски съвет, стана ясно от ревюто на Калина Константинова. Държавата няма да прави компромис с киберсигурността, по думите й. Работим в изискванията на хибридна война, посочи Константинова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР