Съветът за електронни медии ще разгледа днес оставката на генералния

...
Съветът за електронни медии ще разгледа днес оставката на генералния
Коментари Харесай

Медийният регулатор разглежда оставката на генералния директор на БНР

Съветът за електронни медии ще прегледа през днешния ден оставката на генералния шеф на Българското национално радио Андон Балтаков. Медийният регулатор би трябвало да избере и краткотрайно изпълняващ длъжността, до момента в който в тримесечен период бъде плануван конкурс за избор на нов общоприет шеф. Заседанието на Съвет за електронни медии е планувано за 15 часа.

Андон Балтаков оповести в понеделник, че е подал до Съвет за електронни медии молба за преустановяване на контракта си за ръководство на БНР, считано от 6 август 2021 година.

Той уточни, че претекстовете му са надълбоко персонални. И изрази вяра, че Съвет за електронни медии ще подбере началник, който да отстоява правилата на самостоятелност и безпристрастност в БНР.

„ Боя се, че не мога да изложа аргументите, защото те в действителност са доста персонални. Това напълно зависи от господин Балтаков дали ще ги показа обществено или не. Той подава оставка за повторно пред регулатора. Първия път направихме всичко допустимо той да не си тръгне и успяхме, само че доколкото разбирам, този път няма да успеем да го върнем. Съжалявам доста, че е взел такова решение и скърбя доста за всичко, което му се е случило, което го е принудило да вземе това решение “, разяснява шефът на регулатора Бетина Жотева.

Андон Балтаков беше определен за общоприет шеф на БНР през януари 2020 година.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР