Съветът за електронни медии ще обсъди на заседанието си на

...
Съветът за електронни медии ще обсъди на заседанието си на
Коментари Харесай

СЕМ открива процедурата за отстраняването на шефа на БНР

Съветът за електронни медии ще разиска на съвещанието си на 9 октомври откриването на процедура за предварително преустановяване на мандата на генералния шеф на БНР Светослав Костов.
Медийният регулатор даде едноседмичен период на генералния шеф да подаде оставка и разгласи, че в противоположен случай ще стартира процедура по освобождението му. Срокът изтече, а Костов, който е на поста от края на юни 2019 година, отхвърли да се отдръпна по лично предпочитание.

До настояването на съвета се стигна след невижданото прекъсване на сигнала на Програма " Хоризонт " в цялата страна за близо 5 часа на 13 септември. Предишния ден бе свалена от ефира на радиото правосъдният публицист Силвия Великова. По време на тези събития бе плануван митинг против избора на Иван Гешев за основен прокурор.

На 10 октомври краткотрайната анкетна комисия към Народното събрание за рецесията в радиото ще изслуша основния прокурор Сотир Цацаров, с цел да осведоми депутатите за хода на следствието, за заглушаването на сигнала, както и за възможен политически напън върху генералния шеф.

Предложението за основаване на краткотрайната комисия беше направено от парламентарната група на Българска социалистическа партия. От ГЕРБ оповестиха, че ще поддържат основаването й и направиха желаеха Народното събрание да разпореди на Сметната палата да извърши одит в БНР за интервала 1 януари 2017 година – 30 септември 2019 година

Временната комисия е 10-членна и ще работи два месеца.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР